Fra bænken og til banen i Serie A? Det kan blive virkeligheden for Anders Lindegaard i januar måneds transfervindue.

Den danske målmand, der som følger af skader og reservetjanser er gledet ud af landsholdsvarmen, er p.t. på kontrakt i Manchester United, men et ønske om fast spilletid kan lokke den blonde dansker væk og til varmere himmelstrøg.

Ifølge italienske pressekilder har AC Milan danskeren på blokken. Den italienske storklubs ene målmand Marco Amelia har netop undergået en operation i knæet og er ukampdygtig, og den loyale klubmand Christian Abbiati er i karrierens efterår. Den 36-årige keeper har været på kontrakt i AC Milan siden 1998, men italienerne leder efter et kompetent førstevalg, og her kommer den 29-årige fynbo ind i billedet.

- Det er selvfølgelig smigrende for Anders at blive sat i forbindelse med store klubnavne, men om der er noget konkret om snakken, det ønsker jeg ikke at kommentere på, siger Anders Lindegaards agent Michael Stensgaard.

Anders Lindegaard kom til Manchester United i 2011 fra norske Aalesund, men efter en periode med åben kamp om pladsen i Manchester Uniteds mål, så har spanske David de Gea sat sig tungt på posten som det klare førstevalg.

Juventus er i efterårets forløb meldt inde i kampen om Anders Lindegaard, men da Torino-klubben kun kan tilbyde en reservetjans for den italienske landsholdsmålmand Gianluigi Buffon, så ligner AC Milan det bedre alternativ.

- Om fremtiden ligger i Manchester United eller ej, det holder vi internt, siger Michael Stensgaard.

Meget taler dog for, at Anders Lindegaard i løbet af de kommende uger skal træffe en beslutning om sin fremtid i Manchester United. Skal han blive som vellønnet backup i Manchester United og tålmodigt vente på sin chance eller skal han her, hvor han aldersmæssigt nærmer sig den tid i karrieren, hvor målmænd traditionelt topper, søge fast spilletid andetsteds. Det kan dog også blive i England, hvor Fulham er inde i billedet.

Som det ser ud lige nu, så skal Anders Lindegaard ikke forvente spilletid før kvartfinalen i Capital One Cup, der afvikles 18. december. Altså endnu en måned fra nu uden spilletid, men han forklarede forleden til Manchester Uniteds hjemmeside, at det ikke optager ham.

- Alt handler om den næste kamp. Når kampen mod Stoke kommer, så vil jeg tænke på den, men lige nu handler det om den næste kamp og ikke andet.

Anders Lindegaard har fået en enkelt opgave i denne sæson. Han vogtede buret i 4-0 sejren over Norwich i Capital One Cup.