Lyt til artiklen

Der var stor glæde i FC København, da direktøren i Parken Sport & Entertainment, Jacob Lauesen, i august kunne åbne dørene for den nye fanzone, Fan Village, på Østerbro.

Men glæde var der ikke ligefrem hos beboerne i boligområdet Brumleby, der huser omkring 220 boliger. Et boligområde, som er placeret bag endetribunen med de mest vokale fans af hovedstadsklubben, og hvor beboerne har klaget over blandt andet larm og manglende oprydning fra fanzonens gæster.

Mandag skal FCKs fanzone-satsnings skæbne så afgøres, når politikere i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal beslutte, om Parken skal have dispensation til at afholde Fan Village på parkeringspladsen mellem Brumleby og Parken i perioden 8. oktober til 6. november i år.

Line Barfod og Mette Reissmann, der er henholdsvis teknik- og miljøborgmester og medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, har ikke tænkt sig at stemme Parkens vej, skriver ØsterbroLIV, og tilføjer, at også De Konservative hælder mod at stemme nej.

Line Barfod, Enhedslisten.
Line Barfod, Enhedslisten. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

»Forvaltningen har fået mange klager fra naboer i forbindelse med aktiviteter i Parken Fan Village – blandt andet over støj og manglende oprydning. Det er vigtigt, at der er plads til både arrangementer og til at leve i byen, men der er tale om et område, der i forvejen er under et stort pres på grund af store arrangementer, koncerter og fodboldkampe, og derfor stemmer vi nej til at give dispensation til Parken Fan Village,« skriver Line Barfod til mediet.

I sin ansøgning har Parken Sport & Entertainment oplyst, at baggrunden for etableringen af Fan Village har været et ønske om at give fans en »struktureret« oplevelse op til kampene samt at kunne begrænse gener i forbindelse med anmarch til hjemmekampe i Parken.

Nogle af de ansøgte faciliteter til Fan Village kræver, ifølge Københavns Kommune, dispensation fra lokalplanen, fordi faciliteterne opstilles på et areal, som ellers skulle holdes fri for bebyggelse i henhold til lokalplanen.

Det omfatter blandt andet 211 parkeringspladser, som ikke er mulige at benytte under afholdelsen af Fan Village.

Brumleby huser 220 boliger. Boligbebyggelsen ligger mellem Øster Allé og Østerbrogade i København. Ved siden af Brumleby ligger Parken, hvor FCK og landsholdet spiller sine hjemmekampe. Foto: Google Maps.
Brumleby huser 220 boliger. Boligbebyggelsen ligger mellem Øster Allé og Østerbrogade i København. Ved siden af Brumleby ligger Parken, hvor FCK og landsholdet spiller sine hjemmekampe. Foto: Google Maps.
Vis mere

I Parken Sport & Entertainments oprindelige ansøgning var der også stillet et ønske om et telt på 250 kvadratmeter. Dette ønske var efterfølgende i naboorientering, og i høringsperioden modtog Teknik- og Miljøudvalget et stort antal indsigelser.

Blandt andet gav 145 ud af 156 høringssvar udtryk for, at Fan Village giver store støjgener, mens 76 gav udtryk for, at publikummet har en generende adfærd.

Det har fået Parken Sport & Entertainment til at reducere den oprindelige ansøgning, så den nu ikke længere omfatter et større telt, ligesom det er præciseret, at der ikke spilles musik.

Mødet, hvor Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til Fan Villages fremtid, afholdes mandag klokken 15.