Lyt til artiklen

Nu reagerer Manchester United på, at anklagerne mod Mason Greenwood er droppet.

Manchester United oplyser, at klubben vil gennemføre sin egen proces omkring Mason Greenwood, efter at en anklagemyndighed torsdag har droppet at køre en sag med Greenwood, der var tiltalt for voldtægt og vold.

Det oplyser United på sin hjemmeside.

Udtalelsen fra klubben kommer på dagen, hvor 21-årige Mason Greenwood fik droppet sigtelserne for voldtægt og fysisk vold mod en tidligere kæreste.

Foto: ADAM VAUGHAN
Vis mere

»I betragtning af den store mediedækning af denne sag, er det kun rimeligt, at vi deler nyheden om, at den 21-årige mand, som blev anholdt og sigtet i forbindelse med en efterforskning, der blev åbnet i januar 2022, ikke længere er retsforfulgt for dette,« udtalte politiinspektør Michaela Kerr fra Greater Manchester Police torsdag eftermiddag.

Mason Greenwood blev tilbage i januar 2022 fængslet, men blev siden løsladt mod kaution. Han blev i samme måned suspenderet af Manchester United. Det har han efterfølgende været lige siden.

Manchester United-stjerneskuddet var tiltalt for forsøg på voldtægt, kontrollerende og tvingende adfærd og overgreb med personskade til følge. Alle tre forhold drejede sig om den samme forurettede.

Den forurettede ekskæreste fik sagen frem i offentligheden, da i et opslag på de sociale medier lagde et billede ud, hvor hun blødte fra munden samt lagde en rystende lydfil ud, hvor en mand kræver, at hun har sex med ham. Opslaget blev slettet kort efter.

Det var dette billede af ekskæresten og en lydfil, som fik sagen til at eksplodere i medierne.
Det var dette billede af ekskæresten og en lydfil, som fik sagen til at eksplodere i medierne.
Vis mere

Efterfølgende fik sagen stor opmærksomhed i engelske medier og på de sociale medier. Det medførte blandt andet til, at Nike trak sit sponsorat af Greenwood tilbage og at han helt blev fjernet fra det populære FIFA 22 og FIFA 23-spil.

Torsdag valgte anklagemyndigheden at droppen tiltalen. Avisen The Guardian beretter, at anklageren ikke længere vurderer, at der er realistisk udsigt til en domfældelse.

Det skyldtes blandt andet, at nøglevidner har trukket sig fra efterforskningen, og at der er dukket nyt materiale frem.

Greenwood er noteret for at have spillet 83 Premier League-kampe for Manchester United og en enkelt kamp for det engelske landshold.