Lyt til artiklen

Efter en drømmestart vandt Manchester City 4-3 over Real Madrid i en medrivende Champions League-semifinale.

Fodboldkampe behøver ikke at være kedelige og låste, selv om der står meget på spil.

Det beviste Manchester City og Real Madrid tirsdag aften i den første Champions League-semifinale mellem de to storklubber.

Det engelske hjemmehold trak sig sejrrigt ud af duellen med de opsigtsvækkende cifre 4-3, men der kunne såmænd sagtens være blevet scoret endnu flere mål.

Manchester City vadede i store chancer og havde tilløb til mange flere, men måtte nøjes med fire scoringer. Det ville i de fleste kampe havde givet en klar sejr, men sjusket forsvarsspil blev kostbart for Pep Guardiolas mandskab.

Derfor er alt fortsat åbent, inden de to hold mødes i Madrid onsdag i næste uge.

Kampens indledning gav ellers indikationer på, at al spændingen kunne være væk.

Hjemmeholdet fik en drømmestart på kampen med et mål efter bare 93 sekunders spil.

På højrekanten zigzaggede Riyad Mahrez mellem fire Real Madrid-spillere, før han slog bolden ind i feltet, hvor en fremstormende Kevin De Bruyne kastede sig frem og headede hjemmeholdet i front til vild jubel.

Efter ti minutters spil blev føringen fordoblet.

Gabriel Jesus fik lov til at tage et indlæg ned tæt på det lille målfelt, og så kunne brasilianeren fikst vende rundt og sparke bolden i kassen fra nært hold.

Siden fulgte store chancer til Mahrez og Phil Foden, og hjemmeholdet burde have bragt sig foran 3-0 i den første halve time.

De brændte chancer blev kostbare, og pludselig dukkede Karim Benzema op som ofte før i denne sæson, og lidt ud af ingenting reducerede den skarpe franskmand. Fra kanten af feltet dirigerede han bolden i mål med en listig flugter til 1-2.

Anden halvleg åbnede med en gigantisk dobbeltchance til hjemmeholdet, men den blev brændt. Guardiolas blodtryk faldt dog igen lidt efter, da Phil Foden syv minutter efter sidebyttet headede sit hold på 3-1 efter et indlæg.

Øjeblikket efter reducerede Real Madrid atter efter endnu en stærk enkeltmandspræstation.

Vinicius Junior modtog bolden før midterlinjen, og brasilianeren satte turboen på, så ingen forsvarsspiller nogensinde nåede i nærheden af ham. Nær mål sparkede han køligt bolden ind.

Siden bragte Bernardo Silva atter hjemmeholdet i front med to mål, da han tog et træk ind i feltet og smadrede bolden i det korte målhjørne.

Atter fik Real Madrid dog pyntet på resultatet med hjælp fra sjusket forsvarsspil. Aymeric Laporte havde hånd på bolden i feltet, og derfor fik Real Madrid straffespark med otte minutter tilbage af opgøret.

Det udnyttede Karim Benzema med et iskoldt chip. Champions League-topscoreren har nu scoret 14 mål i turneringen, heraf er imponerende ni af dem sat ind i knockoutfasen.

/ritzau/

Du kan genopleve aftenens Champions League-opgør på Etihad i LIVE-bloggen her: