»Det er vel noget af det mest vanvittige, jeg har været med til. Det var en fed oplevelse.«

Ordene er Christian Gytkjærs.

Tirsdag aften gjorde landsholdsangriberen sit til, at Danmark mod alle odds fik point med fra Schweiz efter et aburd opgør, hvor Danmark var bagud med tre mål efter 83 minutter, men alligevel fik 3-3.

Gytkjær reducerede til 2-3 to minutter før tid og pustede dermed for alvor liv i håbet om et bizart og euforisk comeback. Endda med sit første mål i rødt og hvidt.

»Det er en drøm, der går i opfyldelse - specielt som angriber. Nu har jeg fået et par kampe, og man venter hele tiden på det mål og at få prikket hul på bylden. Det kom nu - det ‘tap in’, jeg havde længtes efter. Det var dejligt,« siger angriberen fra polske Lech Poznan.

Kort inden kampen i Basel havde Gytkjær overfor B.T. forudsagt, hvordan han ville prikke sit første landskampsmål i kassen i de rød-hvides første kamp i EM-kvalifikationen.

Og måske venter der angriberen en bibeskæftigelse med teblade og krystalkugler.

»Det var ikke langt fra. Men det er også den type, jeg er. Og derfor jeg måske er med. Jeg er en lidt anden type end Nico og Dolleren (Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg, red.). Jeg ligger og lurer lidt mere inde i boksen på sådan nogle muligheder som det her. Og jeg er altid inde foran mål, hvis der skulle dukke noget op. Jeg var også tæt på ved Pierres mål i Kosovo, hvor jeg var helt nøgen inde foran. Det er vel også derfor, jeg er med. Jeg er en lidt anden type, man kan bruge i nogle faser af kampene,« siger 28-årige Gytkjær, der nu længes efter flere scoringer i rødt og hvidt.

(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen

»Selvfølgelig vil jeg have mere. Jeg er ikke kommet hertil, hvor jeg er, uden at have det instinkt. Jeg glæder mig til fortsættelsen og er selvfølgelig ikke færdig her,« fastslår han.

Men tirsdag den 26. marts 2019 glemmer han næppe.

Det var aftenen, hvor han scorede sit første landskampsmål, beviste sig som spåmand - og bidrog stort til et af de mest vanvittige resultater i dansk landsholdshistorie.

»Det gjorde mit mål endnu mere vigtigt, og det er en fantastisk følelse. Det var en rigtig, rigtig fed dag på kontoret,« slutter han.