Den franske angriber André-Pierre Gignac havde ikke scoret et mål i to måneder og søgte alternativ hjælp.

To måneder uden et mål var ved at drive den franske angriber André-Pierre Gignac til vanvid.

Gignac fandt senest vej til netmaskerne for sin mexicanske klub Tigres 17. september, da han scorede på et straffespark.

Måltørken på 764 spilleminutter gik angriberen så meget på, at han opsøgte den chilenske hypnotisør John Milton og fik en behandling.

»Da Gignac blev hypnotiseret faldt han ind i en bevidsthedstilstand, hvor der blev givet nogle behandlinger. Vi kan sige, at han var en lille smule nervøs,« siger Milton ifølge AFP.

I den næste kamp 26. november var André-Pierre Gignac så på pletten efter blot tre minutter.

Her scorede franskmanden til 1-0 i opgøret mod Pumas i klubbernes andet opgør i kvartfinalen i Apertura-turneringen, som bliver afgjort med to finalekampe.

Gignac, der var i den franske EM-trup i sommer, fejrede scoringen ved at simulere, at han var på vej i en art trance, og han nåede såmænd også at levere et hattrick i 5-0-sejren, som sendte Tigres videre til semifinalerne.

I semifinalen mødte Tigres så Leon, og her scorede Gignac et mål i begge opgør, som sendte klubben i finalen, hvor Club America venter i to kampe henholdsvis 23. og 26. december.

Før semifinalekampene opsøgte Gignac igen hypnotisøren, hvilket begejstrer klubbens træner Ricardo Ferretti.

»Forhåbentlig bliver han ved med at opsøge hypnotisøren. Så længe, han scorer tre mål, kan han gå derhen, så ofte han vil,« siger Ferretti.

Træneren forklarer, at han har bemærket en attitudeændring og en helt anden udstråling hos Gignac efter behandlingerne hos hypnotisøren, og Ferretti tilføjer, at Gignac nu arbejder meget hårdere under træningen.

Hypnotisøren glæder sig over angriberens forvandling, men han tager ikke meget af æren.

- Gignac scorede ikke mål for mig. Han gjorde det fordi, han er en dygtig angriber. Det vigtigste er en speciel vejrtrækning. Hypnose er ikke magi. Det har ikke noget med specielle kræfter at gøre, siger John Milton.

Hypnotisørens far hed Milton Motta og var også en berømt hypnotisør i Brasilien og Mexico.

Milton Motta hypnotiserede den chilenske angriber Oswaldo Castro før sæsonen 1973/74. Dengang havde Castro været ude i længere tid med en skade, men han endte med at blive ligatopscorer for Club America.

/ritzau/