Horsens vandt i Nykøbing, og Lyngby besejrede Helsingør. De to tophold kan sikre oprykning i næste kamp.

Horsens og Lyngby tog onsdag begge et kæmpe skridt mod oprykning til Superligaen i fodbold og kan lade champagnepropperne springe med en sejr i næste kamp, selv om der resterer to spillerunder.

I 1. divisions oprykningsspil vandt Horsens således 1-0 ude over Nykøbing FC, mens Lyngby cementerede andenpladsen med 2-1 ude over oprykningsrivalen Helsingør.

Med to spillerunder tilbage har Horsens således 60 point, Lyngby har 59 point, og Helsingør er tæt på at trække sorteper med 55.

Helsingør havde inden topbraget tabt fem af de hidtil syv kampe i oprykningsspillet, men først en sejr i Fredericia og siden uafgjort i Horsens gav nyt liv til håbet om oprykning, før Lyngby kom på besøg.

Håbet blev dog fladt igen efter blot to minutter på Helsingør Stadion.

En bolderobring midt på banen sendte gæsterne i angreb, og et skarpt indlæg fra højresiden fandt Rasmus Thellufsen omkring straffesparkpletten, hvorfra han afsluttede sikkert.

Efter en halv times spil kunne Emil Nielsen havde gjort det endnu værre for Helsingør, men Lyngby-angriberen brændte på en friløber.

Det kostede dyrt, for kort før første halvlegs afslutning stangede den tidligere lyngbyspiller Nicolai Geertsen Helsingør på 1-1, efter forsvareren var blevet fremme i forbindelse med en dødbold, som gæsternes forsvar ikke fik clearet.

Også i anden halvleg stod Emil Nielsen bag en kæmpe afbrænder, før Thellufsen igen placerede sig på rette sted og efter 66 minutter prikkede Lyngby på 2-1 med skinnebenet efter et hjørnespark.

For Horsens blev Malte Kiilerich helten med kampens enlige mål efter 22 minutter.

Lyngby og Horsens kan dermed sikre sig oprykning til Superligaen i næste kamp, hvor de på udebane møder henholdsvis Nykøbing FC og Fredericia.

Hvidovre vandt i aftenens sidste kamp med 3-1 hjemme over Fredericia og har 53 point.