Christian Eriksen ånder verdens allerbedste fodboldspillere lige i nakken. Det fastslår Åge Hareide efter tirsdagens show i Dublin.

Det er svært at finde ord for den præstation, Christian Eriksen leverede, da Danmark tirsdag aften hev den grønne hat af irerne og sparkede sig til VM i Rusland med en fantastisk sejr på 5-1.

Med tre mål og utallige gyldne berøringer sparrkede Eriksen sig ind i historiebøgerne med en af de største danske landsholdspræstationer nogensinde. Men hvor god er den danske superstjerne. Landstræner Åge Hareide er ikke i tvivl. Danmark har en af verdens 10 bedste fodboldspillere.

»Christian er absolut blandt de ti bedste spillere i verden. Det er svært at rangere spillere, men vi så mod Real Madrid, at han er en af de bedste spillere i verden på hans position. Ronaldo, Messi og andre er angribere, mens Christian mere er central midtbanespiller. Han har en evne til at score mål, lave assists og skabe plads, så han er helt sikkert i toppen,« siger landstræneren efter den epokegørende sejr i Dublin.

»Holdene, der har succes og kommer til VM har stjernespillere, der gør en forskel. Det gjorde Christian i dag, men hele holdet gjorde det godt i dag,« fortsætter Hareide.

Nordmanden  var glad, men fattet på sit pressemøde efter sensationen i den irske hovedstad. Det var dog at se, at både Christian Eriksens præstation og VM-billetten har enorm betydning.

»Jeg har været fodboldtræner gennem et langt liv, og jeg har tidligere misset playoff, misset Champions League og misset mesterskaber. Ingen husker nummer to.  De husker kun sejrherrerne. For mig personligt er jeg mest glad på drengenes vegne, for de kan udvikle sig, og jeg er rigtig glad på Christian Eriksens vegne, for at han får vist sin store betydning frem. Det betyder meget for dansk fodbold, og jeg tror, al fodbold i Danmark nu bliver inspireret af landsholdet og den holdånd og hold, vi har. Nu får vi et forår som bliver helt fantastisk, fordi vi skal forberede os til VM. Det bliver stort for hele Danmark,«  lyder det fra Hareide, der ikke er så overrasket over den danske præstation, som mange af os andre formentlig er.

»Jeg er ikke overrasket. Det er derfor de erfarne spillere spiller. Simon Kjær, Andreas Bjelland, Christian, William Kvist og Delaney. De er rygraden på holdet, og de trækker de andre spillere med sig. Andreas Christensen er fantastisk på bolden og spiller mange positioner. Han er rolig. Intet slår ham ud. Og så er der Kasper Schmeichel nede bagved, som på mange måder er ham, der driver holdet både før kampen og i pausen. Han er en ægte vinder. Derfor var jeg ikke så urolig,« siger Hareide.

Han  kan nu se frem til at tage mandedn, som han mener er en af klodens 10 bedste fodboldspillere, i hånden og med ombord på flyet til Rusland. En mand som vel at mærke er fra Middelfart!

Vis mere

 

 

.