Lyt til artiklen

Få følger Manchester United så tæt som ham.

På verdens førende fodboldmedie The Athletic har journalisten Carl Anka sin lup rettet direkte mod De Røde Djævle, og han er godt overrasket over, hvordan Christian Eriksen har fået klaveret til at spille på Old Trafford.

Inden to store præstationer for landsholdet nåede danskeren at kickstarte Manchester Uniteds sæson, der ellers fik en dårlig begyndelse, og det er tydeligt, at Eriksen nu er et holdepunkt for manager Erik ten Hag.

»Forventningen set udefra, da Eriksen blev hentet til, var, at han skulle være reserve for Bruno Fernandes på 10eren, men danskeren stortrives som boks-til-boks-spiller. Ten Hags oprindelige plan kunne have været at sætte Eriksen sammen med en Frenkie de Jong på de bageste midtbanepladser, men den 30-årige dansker har fundet en måde at trives i plan B,« lyder det fra Anka.

Eriksens evne til at diktere spillet bliver fremhævet.
Eriksens evne til at diktere spillet bliver fremhævet. Foto: NIGEL RODDIS
Vis mere

United-eksperten fremhæver 3-1-kampen mod Arsenal, hvor især ten Hags ord om Eriksen i den dybtliggende rolle gav klarhed om hans plads på holdet.

»Få United-spillere kan slå en førstegangsaflevering ind på den sidste tredjedel ligesom Eriksen, og endnu færre forstår, at man ikke altid skal spille fremad i banen. Han er det rolige hoved,« siger Anka.

Allerede nu er han en »essentiel« del af storklubbens opbyggende spil.

»Det ville være usandsynligt, at Eriksens ikke spiller i de store kampe, og det har allerede overrasket mange, hvor længe ten Hag holder Eriksen på banen, selv når en kamp synes afgjort,« siger han om fynboen, der nærmest har fået fuld tid i alle kampe bortset fra et enkelt opgør i denne sæson.

Eriksen bliver ikke taget ud, selvom sejren er så godt som sikret.
Eriksen bliver ikke taget ud, selvom sejren er så godt som sikret. Foto: Darren Staples
Vis mere

Hvis Eriksen render ind i en skade, eller hans form dykker, så er klubbens chancer for endelig at komme tilbage i det fine Champions League-selskab klart forringet, vurderer Anka.

Både landstræner Kasper Hjulmand og TV 2-ekspert Morten Bruun har ytret, at de aldrig har set Eriksen bedre, men det får de ikke medhold i fra Atheltic-profilen.

»For mig at se var hans bedste sæson i 2016/2017, hvor Tottenham blev nummer to i Premier League,« siger han og vurderer, at Eriksen på grund af sin alder ikke vil kunne nå samme niveau som for seks år siden, hvor han også fandt vej til netmaskerne 12 gange og lagde op til 24 scoringer i løbet af sæsonen.

Der venter hele 13 opgør for United på bare 42 dage, før den igen står på landsholdsfodbold og VM i Qatar.