Inden returopgøret er det fortsat helt åbent, om franske Olympique Lyon eller FC Barcelona går videre til kvartfinalerne i Champions League.

Tirsdag aften endte den første kamp mellem de to mandskaber 0-0 i Frankrig.

Gæsterne fra Spanien kontrollerede kampen i lange perioder og skød lystigt på mål, men uden den fornødne kvalitet. Ifølge Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vandt Barcelona skudstatistikken med 25-5.

I første halvleg fik Barcelona-spillerne ofte meget plads at boltre sig på. Det gav en lang række løse muligheder, men Lionel Messi, Luis Suarez og de resterende Barcelona-spillere var ikke dygtige nok til at få skabt store nok chancer.

Lionel Messi i aktion.
Lionel Messi i aktion. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Hjemmeholdet sled også med at skabe store chancer, men var alligevel klart tættest på en scoring i første halvleg.

I det niende minut testede kantspilleren Martin Terrier Barcelona-målmand Marc-André ter Stegen, som kun akkurat fik hånden på, så det franske dommedagsskud blev pareret op på overliggeren.

Lyon var uden den offensive stjerne Nabil Fekir, der var karantæneramt. Blandt andet derfor havde hjemmeholdet svært ved at holde i bolden og have lange angreb.

Det havde Barcelona til gengæld, da Lyon i anden halvleg valgte at stille sig længere tilbage på banen.

Det udløste en masse afslutninger fra det spanske hold, men det var sjældent fra positioner, hvor man ligefrem ville forvente mål.

En stor chance blev det dog til for Luis Suarez midt i halvlegen, men i afslutningsøjeblikket så uruguayaneren ud til at glide, så hans hårde skud røg lige forbi stolpen.

Når Barcelona endelig ramte målet, stod målmand Anthony Lopes i vejen.