Der bliver ingen EM-revanche mellem Danmark og Holland på fredag.

På grund af den igangværende lønkonflikt mellem spillerne på det danske kvindelandshold og DBU er træningskampen blevet aflyst. Det meddeler DBU tirsdag morgen.

Her lyder det: 'Spillerforeningen har meddelt, at kvindelandsholdet ikke vil stille op til EM-revanche-kampen mod Holland uden en aftale efter deres krav. Derfor bliver kampen ikke spillet og alle billetkøbere får deres penge tilbage. DBU beklager situation.'

Der var ellers udolgt til kampen på Casa Arena i Horsens, hvor de to finalister fra sommerens EM-slutrunde igen skulle mødes. Dengang vandt Holland.

Se højdepunkter fra finalen her:

 
Danmarks kvindelandshold tabte EM-finalen 4-2 til Holland efter en begivenhedsrig fodboldkamp.
Vis mere

»Dette er en dybt beklagelig situation, og vi er rigtigt kede af at måtte skuffe de mange fans, der lige som vi har glædet os til denne fodboldfest. Det er en ærgerlig og uholdbar situation, når vi ikke kan gennemføre en udsolgt landskamp og hyldest af kvindelandsholdet på grund af faglige uenigheder,« siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

Forhandlingerne er i de seneste eskaleret i negativ retning. Søndag strandede forhandlingerne mellem parterne, og mandag valgt spillerne at udeblive fra landsholdstræningen i Horsens. Tidligere tirsdag har BT så kunnet afsløre, at forhandlingerne strandede på grund af uenighed om størrelsen af de månedlige stipendiater til landsholdsspillerne. DBU var ifølge BTs oplysninger parat til at hæve dem med samlet 800.000 over to år svarende til 48 procent, mens Spillerforeningen krævede seks mio. mere – eller en stigning på 342 procent over de to år.

Mandag aften lød det fra Spillerforeningen, der repræsenterer landsholdsspillerne i lønforhandlingerne, at de danske spillere kun ville møde op til træning og kamp, når en ny aftale er faldet på plads. Det er den ikke, og derfor har DBU nu aflyst kampen.

»Vi vil gerne skabe de bedst mulige sportslige rammer for alle vores landshold, og vi har forsøgt at komme spillerne i møde med en pæn forhøjelse af stipendiater og en deling af de stigende billetindtægter. Samtidig arbejder vi hårdt for at få flere kommercielle partnere på kvindelandsholdet, hvilket giver penge både til spillerne og til at investere i udviklingen af kvindefodbold. Vi kan ikke fra den ene dag til den anden mangedoble udgifterne til honorarer, når der ikke er tilsvarende indtægter. Så vi har ikke mulighed for at imødekomme Spillerforeningens meget ultimative krav,« siger Kim Hallberg.

Forude venter en VM-kvalifikationskamp mod Ungarn på tirsdag i næste uge. Her håber DBU stadig på en afklaring, så den kamp kan blive gennemført. Ifølge DBU er man 'i dialog med FIFA og UEFA om, hvordan situationen skal håndteres, da det er en helt særlig situation uden fortilfælde'.

»Dette er på alle måder en historisk trist situation. Vi håber fortsat, at vi kan stille et hold til VM-kvalifikationskampen og det vigtige arbejde med at skabe opbakning og dermed også flere indtægter til kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold,« siger Kim Hallberg.

DBU skulle have skrevet en mail til alle dem, der har købt en billet til fredagens aflyste kamp mellem Danmark og Holland, med oplysninger om, hvordan de kan få pengene tilbage.