Brøndby (gule trøjer) kan komme til at møde FCK i DBU Pokalen, hvis FCK vinder over Randers FC i næste uges kvartfinale.
Brøndby (gule trøjer) kan komme til at møde FCK i DBU Pokalen, hvis FCK vinder over Randers FC i næste uges kvartfinale. Foto: Jens Nørgaard Larsen

FC København kan møde Brøndby i DBU Pokalen, hvis FCK vinder over Randers FC i næste uges kvartfinale. De to ærkerivaler trak hinanden i DBU Pokalen.

Der kan gøres klar til to udgaver af det såkaldte 'New Firm', hvis FC København ordner Randers FC 16. marts, hvor de to klubber mødes i kvartfinalen i Parken i København.

Brøndby er derimod klar til semifinalen efter sejren over Skive i sidste uge på 3-0.

FCK er forsvarende pokalvinder, og begge de storkøbenhavnske rivaler har tidligere vundet turneringen seks gange. Brøndbys seneste sejr var i 2008.

Randers FC har vundet turneringen en enkelt gang. Det var i 2006. Den største af moderklubberne, Randers Freja, har til gengæld vundet turneringen tre gange.

Den anden af årets semifinaler kan ende med at blive en jysk klassiker, da AGF trak vinderen af kampen mellem FC Roskilde fra 1. division og AaB. Den kamp er udsat på ubestemt tid p.g.a. for meget vand på banen i Roskilde.

AGF er den klub, der vundet turneringen flest gange igennem tiderne - nemlig ni. Seneste gevinst ligger dog tilbage til 1996.

4546125446154614124

AaB har vundet DBU Pokalen tre gange. Sidste gang var i 2014, hvor klubben også vandt mesterskabet. Nordjyderne er med otte finalenderlag samtidig den klub, der har tabt flest finaler.

FC Roskilde har aldrig vundet pokalturneringen, men de er nået til kvartfinalen i årets turnering ved at slå mestrene fra FC Midtjylland ud.

Semifinalerne spilles bedst af to. Første semifinale er planlagt til at skulle spilles mellem 5-7. april og med returkampe 19-21. april. Brøndby og AGF har udebane i den første semifinale.

Finalen i DBU Pokalen spilles Kristi Himmelfartsdag 5. maj i Parken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.