Liverpool kalder den fejlagtige annullering af et mål for "en underminering af den sportslige integritet"

Liverpool fik fejlagtigt annulleret et mål, da holdet lørdag tabte 1-2 til Tottenham i Premier League, og "klubben overvejer nu sine muligheder".

Det skriver Liverpool på sin hjemmeside søndag aften.

Det engelske dommerorgan PGMOL erkendte fejlen lørdag efter kampen og kaldte det en menneskelig fejl i forbindelse med VAR-vurderingen, at målet af Luis Diaz blev annulleret.

Manager Jürgen Klopp kritiserede kendelsen lige efter kampen, og søndag aften følger Liverpool op med en mere officiel meddelelse.

Heri kalder man det for "en underminering af den sportslige integritet", at spillets regler ikke blev fulgt.

Liverpool anerkender PGMOL's indrømmelse, og at dommerne generelt arbejder under et stort pres, men kalder det også uacceptabelt, at der ikke blev taget den nødvendige tid til at finde frem til den rette kendelse.

- At sådanne fejl allerede er blevet kategoriseret som "betydelige menneskelige fejl" er også uacceptabelt, skriver klubben desuden og understreger, at man gerne have ventet på en grundig evaluering med fuld gennemsigtighed.

- Dette er afgørende for pålideligheden af fremtidig beslutningstagning, da det gælder for alle klubber, at læringen skal bruges til at lave forbedringer af processen for at sikre, at situationer som denne ikke sker igen.

To af de involverede VAR-dommere fra opgøret har allerede oplevet konsekvenser af fejldommen.

VAR-dommer Darren England skulle have været fjerdedommer i søndagens kamp mellem Nottingham Forest og Brentford, men blev frataget tjansen, og VAR-assistent Dan Cook skal ikke være linjedommer imellem Fulham og Chelsea mandag som oprindeligt planlagt.

Ud over det annullerede mål fik Liverpool to røde kort i kampen mod Tottenham. Nederlaget var holdets første i sæsonen.

/ritzau/