Tilbage i november sluttede Steven Gerrard karrieren i amerikanske LA Galaxy. Nu er den superpopulære 'Captain Fantastic' tilbage i den klub, hvor han i løbet af 17 år spillede 710 kampe, siden han kom fra ungdomsakademiet og op på førsteholdet.

Den 36-årge Gerrard begynder i næste måned i Liverpool i et fuldtidsjob som træner på det akademi, hvor han selv blev skolet.

Han har haft en dialog med klubben, siden han stoppede, og han har blandt andet takket nej til jobbet som manager i MK Dons, fordi han hellere ville have en rolle i den klub, hvor han spillede det meeste af karrieren.

Han får et job, hvor han skal på udvikle de unge talenter til professionelle spillere, og fra februars begyndelse tiltræder Liverpool-legenden i på sin nye post, hvor han refererer til akademichefen Alex Inglethorpe.

Gerrard har i forvejen arbejdet med Liverpools unge akademispillere, mens han har opnået de fornødne træner-kvalifikationer, og den nye rolle er skræddersyet til hjælpe ham med at udvikle sig som træner.

»Det føles som om jeg fulder cirklen, nu hvor jeg vender tilbage til det sted, hvor det hele begyndte professionelt. Det er imidlertid ikke en beslutning, som er truffet på baggrund af følelser - det handler om, hvad jeg kan tilbyde og bidrage med i Liverpool. Jeg tror ikke, at jeg behøver at forklare, hvad denne fodboldklub betyder for mig, men da jeg fandt ud af, at der var en seriøs mulighed for at komme tilbage, ville jeg være sikker på, at jeg kan finde en reel rolle, hvor jeg virkelig kunne hjælpe i organisationen.«

»Da jeg mødtes med Alex Inglethorpe og så det arbejde, som de lige nu udfører og vil gøre i fremtiden i Kirkby, så føltes det bare helt rigtigt. Den rette mulighed på det rette tidspunkt for alle parter. Det her giver mig en fantastisk mulighed for at lære og udvikle mig osm træner samtidig med, at jeg tilbyder mine evner, ideer og erfaring til de unge spillere på et vigtigt tidspunkt i deres udvikling.«

Manager Jürgen Klopp sørger for at give muligheden til de spillere, der kommer igennem klubbens akademi. Således har spillere som Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold samt senest Harry Wilson mod Plymouth Argyle fået spilletid på førsteholdet.

Andre læser også