Liverpool er klar til Champions League-finalen for andet år i træk efter vanvittigt comeback mod Barcelona.

Liverpool leverede tirsdag aften et af de mest overrumplende comebacks i Champions League-historien.

Holdet havde tabt den første Champions League-semifinale med 0-3 til FC Barcelona, men hjemme på Anfield blev det hele vendt på hovedet.

Jürgen Klopps tropper vandt med hele 4-0 og går videre med sammenlagt 4-3.

Dermed er Liverpool for anden sæson i træk i finalen. Sidste år tabte holdet til Real Madrid. 1. juni bliver modstanderen enten Ajax eller Tottenham. De spiller returkamp i Amsterdam onsdag, efter det blev 1-0 til Ajax i den første kamp.

Liverpool skulle frem for at jagte scoringer, og der var gevinst allerede efter seks minutter. Men Barcelona hjalp godt til. Jordi Alba headede bolden tilbage mod sit felt, men Liverpool erobrede den aggressivt.

Jordan Henderson afsluttede i første omgang, keeper Marc-Andre ter Stegen reddede i første omgang, men Divock Origi fulgte op og scorede på riposten.

Derefter fulgte en periode med chancer i begge ender. Barcelona fik god plads til at slå giftige kontraangreb, men forpassede chancen for at score det udebanemål, der kunne give dødsstødet til Liverpool.

Blandt andet burde Lionel Messi have udlignet efter et kvarter. Men utroligt nok blev der ikke scoret yderligere i første halvleg.

I pausen leverede Liverpool-manager Jürgen Klopp så en genistreg ved at indskifte Georginio Wijnaldum fra anden halvlegs begyndelse. Ti minutter senere havde den hollandske midtbanespiller scoret to gange.

Først søgte han den rette placering midt i feltet og sendte Trent Alexander-Arnolds indlæg i nettet til 2-0 efter otte minutter. To minutter senere brugte han hovedet og headede Xherdan Shaqiris servering i kassen til 3-0.

Så faldt der lidt mere ro på kampen, da det hele stod lige sammenlagt, og man fornemmede, at en forlænget spilletid var et oplagt scenarie. Men sådan gik det ikke.

11 minutter før tid fik Liverpool hjørnespark. Barcelona-spillerne var i et kort øjeblik uopmærksomme, og Trent Alexander-Arnold sendte bolden ind foran mål, hvor Origi i fri position kunne score for anden gang, nu til 4-0.

Barcelona var helt ved siden af sig selv i anden halvleg og skabte stort set intet. Målet til 1-4, der ville sende Barcelona videre på reglen om udebanemål, udeblev da også. Og så kunne jublen gå helt amok på Anfield.