FC Midtjyllands kantspiller Anders Dreyer sendte med et velplaceret langskud holdet på finalekurs, da det på Vejle Stadion slog Vejle Boldklub 1-0 i den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen.

Vejle lykkedes ellers fra start med at lægge et højt pres, som gjorde det svært for gæsterne at spille sig frem til store chancer.

FCM havde derfor svært ved at sætte sig på spillet, og hjemmeholdet var generelt godt med i fodboldkampen.

Holdet fra heden fik dog tilkæmpet sig dominans i starten af anden halvleg, men efter scoringen vågnede de rødblusede op igen og satte flere afleveringer sammen på den sidste tredjedel af banen.

Det var dog langskuddet fra Anders Dreyer, der endte med at gøre forskellen og gav FCM et godt udgangspunkt inden returopgøret i næste uge.

Forsvarsspilleren Raúl Albentosa var tæt på at bringe hjemmeholdet foran i kampens 26. minut, da han helt fri foran mål sendte bolden mod tilskuerrækkerne.

Gæsternes største chance i første halvleg kom fra kantspilleren Gustav Isaksen, der skød et frispark lige på målmanden i kampens 48. minut.

FCM satte sig på spillet fra anden halvlegs start, og Anders Dreyer placerede med et langskud bolden i målet og gjorde det til 1-0 for FCM i kampens 68. minut.

Hjemmeholdet kæmpede hårdt for en udligning og kom tæt på gæsternes mål flere gange mod kampens slutning. Chancerne blev dog aldrig rigtigt farlige, og derved endte kampen 1-0 til FC Midtjylland.

De to hold mødes igen onsdag i den anden af de to semifinaler.