Jens Stage brændte et straffespark for FC København, som spillede 1-1 hjemme mod skotske Celtic.

FC København sikrede sig et acceptabelt udgangspunkt med 1-1 hjemme mod Celtic i Europa Leagues 16.-delsfinale.

Men det kunne være gået både endnu bedre og værre torsdag aften i Parken.

Bedre, hvis Jens Stage efter 79 minutter havde udnyttet det straffespark, som FCK fik tilkendt efter VAR, som blev taget i brug for første gang i Europa League og dermed fik debut i Danmark.

FCKs Jens Stage brænder straffe under Europa League 1/16-finale mellem FC København - Celtic FC i Telia Parken, torsdag den 20 februar 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020) Foto: Liselotte Sabroe

Værre, hvis ikke FCK-målmanden Karl-Johan Johnsson havde spillet en af sine bedste kampe for klubben.

Celtic havde i begyndelsen af kampen flere muligheder for at komme hurtigt foran.

Allerede i kampens første minut udnyttede Celtic-offensiven en rusten aktion fra FCK-stopperen Ragnar Sigurdsson, der gjorde comeback i københavnerklubben efter mere end seks års fravær.

Celtic-angriberen Odsonne Édouard kom alene igennem, men FCK-keeper Karl-Johan Johnsson reddede forsøget.

Soccer Football - Europa League - Round of 32 First Leg - FC Copenhagen v Celtic - Telia Parken, Copenhagen, Denmark - February 20, 2020 FC Copenhagen's Karl-Johan Johnsson in action with Celtic's Odsonne Edouard Action Images via Reuters/Matthew Childs Foto: MATTHEW CHILDS

Returbolden blev også farlig, men FCK-stopperen Victor Nelsson blokerede.

Så skulle man tro, FCK var advaret. Men nej.

Tre minutter senere fik Celtic endnu en dobbeltchance. Igen af den slags, der helst skal scores på.

Men igen blev Edouard pillet af Johnsson, som viste klasse i FCK-målet og også kom ned og reddede i anden omgang.

Europa League 1/16-finalen mellem FC København og skotske Celtic FC, i Parken i København, torsdag den 20. februar 2020. (Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2020) Foto: Niels Christian Vilmann

FCK-angriberen Dame N'Doye blev imellem de to Celtic-chancer sendt af sted, men i modsætning til Edouard, kunne senegaleseren ikke holde farten, og det blev derfor ikke farligt.

Tredje gang skulle blive lykkens gang for Edouard, som efter nydeligt Celtic-opspil chippede den forbi Johnsson og i mål til 1-0 efter et kvarter.

FCK plejer at være gode på hjemmebane - også i de europæiske kampe - men man sad ikke med en fornemmelse af, at det ville blive en stor dansk aften i Parken.

Dertil var kvaliteten på FCK-holdet ikke god nok, og flere af spillerne leverede for mange fejl og manglede timing i første halvleg.

FC Copenhagen's Dame N'Doye scores to 1-1 during the Europa League 1/16 finals between FC Copenhagen - Celtic FC in Telia Park, Thursday 20 February 2020. (Photo: Liselotte Sabroe / Scanpix 2020) Foto: Liselotte Sabroe

Det blev illustreret af FCK-backen Bryan Oviedo, der fik en god mulighed efter et sjældent velspillet opspil fra hjemmeholdet, men costaricaneren ramte langt forbi målet efter lidt over en halv time.

Heller ikke Michael Santos, Pep Biel og Jens Stage viste det niveau, der skal til på europæisk topniveau i de første 45 minutter.

I anden halvleg kom FCK på banen med meget mere energi og fight.

Anfører Carlos Zeca erobrede bolden og spillede den videre til kreatøren Rasmus Falk, der elegant fandt N'Doye, som via stolpen sparkede FCK på 1-1 efter 52 minutter.

Situation under Europa League 1/16-finale mellem FC København - Celtic FC i Telia Parken, torsdag den 20 februar 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2020) Foto: Liselotte Sabroe

Celtic vågnede hurtigt op og kom til flere farlige situationer, men Johnsson var og blev en vigtig sidste skanse for FCK.

Med 20 minutter tilbage reddede den svenske keeper endnu et forsøg fra Edouard, som var en evig trussel.

Generelt var FCK dog meget bedre med i anden halvleg, og det var skotterne, der var mest på hælene til slut.

FCK fik tilkendt straffesparket, efter at en Celtic-spiller havde ramt bolden med armen. Hele Parken stod stille i flere minutter, mens den russiske dommer Sergei Karasev så tv-billederne igennem.

FCK-træner Ståle Solbakken opildnede publikum, og dommeren pegede kort efter på pletten.

Stage skød dog på stolpen, skotterne bag det ene mål kastede med deres fadøl i jubel, og det blev ved 1-1.

Der venter nu en svær, men ikke umulig opgave for FCK om en uge i Skotland.