Junior Brumado blev matchvinder, da FC Midtjylland vandt 1-0 ude over Ludogorets i CL-kvalifikationen.

Champions League-drømmen lever i bedste velgående for de danske fodboldmestre fra FC Midtjylland.

Onsdag aften spillede midtjyderne sig et skridt nærmere turneringens guldrandede gruppespil ved at besejre bulgarske Ludogorets med 1-0 på udebane.

Den indskiftede brasilianer Junior Brumado blev den store helt med kampens enlige mål. Det scorede han i det 78. minut, da bolden dumpede ned for fødderne af ham tæt under mål en håndfuld sekunder efter et hjørnespark.

Det er højst overraskende, at det netop var den 21-årige brasilianer, som skulle blive matchvinder. Han har kun skudt med løst krudt i FC Midtjylland, siden han kom til klubben i januar 2019. Onsdagens mål var hans første mål i sin kamp nummer 24 for ulvene.

epa08627377 Junior Brumado (L) of FC Midtjylland celebrates with teammate Frank Ogochukwu (R) after scoring opening goal during the UEFA Champions League second qualifying round soccer match between Ludogorets Razgrad and FC Midtjylland in Razgrad, Bulgaria, 26 August 2020. EPA/VASSIL DONEV Foto: VASSIL DONEV

I foråret var han udlejet til Silkeborg, hvor han nettede tre gange.

FC Midtjylland skal fortsat passere yderligere to forhindringer for at indløse billet til gruppespillet i Champions League. Næste runde, der er tredje kvalifikationsrunde, afvikles også over et enkelt opgør, men der er ikke trukket lod endnu.

Skulle midtjyderne vinde den runde, kommer holdet i den såkaldte playoffrunde. Her vil man i lighed med tidligere år både spille på ude- og hjemmebane.

FCM-sejren i Razgrad var ganske fortjent.

Midtjyderne var overlegne i store dele af kampen, og kun uskarphed gjorde, at Brian Priskes tropper måtte vente så længe på kampens første mål.

Alene i første halvleg havde de danske mestre en stribe gode chancer og forsøg, men Erik Sviatchenko, Awer Mabil, Sory Kaba og de øvrige afsluttere manglede den sidste kvalitet.

Erik Sviatchenko vs Alex Menezes Santana Champions League kvalifikationskamp PFC Ludogorets - FC Midtjylland på Ludogorets Arena i Razgrad Bulgarien onsdag den 26. august 2020 Foto: Alex Nicodim

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte den midtjyske dominans, men siden kom hjemmeholdet langt bedre med og kom til flere gode muligheder.

Derfor var det besynderligt, at det netop var i den fase af kampen, at midtjyderne endelig åbnede målscoringen ved Junior Brumado.

Efter målet genvandt FC Midtjylland kontrollen og kørte sejren hjem.

Genoplev kampen i vores LIVE-blog herunder.