Endelig lykkedes det for Manchester City.

Lørdag vandt den engelske mastodont Champions League, da Inter i Istanbul blev slået med 1-0 på et mål af midtbanespilleren Rodrigo.

Det er Citys første Champions League-titel, og med triumfen fuldendte klubben ligeledes "The Treble", der betyder, at man i samme sæson har vundet både den hjemlige liga, den hjemlige pokalturnering og Champions League.

City er det blot andet engelske hold, der har gjort det. Naboen Manchester United var det første tilbage i 1999.

Pep Guardiola har nu vundet Europas fineste klubturnering tre gange som træner.

Manchester City gik ind til finalen som stor favorit og fik da også hurtigt bidt fra sig med et par fine muligheder inden for de første fem minutter.

Derefter fik Inter bedre fat, og første halvleg var længe ganske jævnbyrdig. City havde som ventet bolden mest, men Inter formåede stadig at holde englændernes defensiv på stikkerne med nogle kontrastød.

Som pausen nærmede sig, satte City sig mere og mere på kampen. Med ti minutter tilbage af første halvleg led holdet dog et lille knæk, da Kevin De Bruyne måtte lade sig udskifte med en skade.

Det kastede lidt grus i maskineriet for City-offensiven, der ofte gik lidt i stå, når bolden nærmede sig Inters felt. Første halvleg forblev derfor målløs.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte i anden. City dominerede spillet, men det var først halvvejs i halvlegen, at der blev prikket hul på bylden.

Bernardo Silva fik en stikning ind i feltet og prøvede med en tværaflevering. Den blev rettet af, men bolden trillede ud mod en fremadstormende Rodrigo, der bankede den ind til 1-0.

Scoringen fik Inter til at live op, og kun et par minutter senere headede Federico Dimarco bolden på overliggeren. Dimarco fik en mulighed mere på returbolden, men holdkammeraten Romelu Lukaku stod i vejen, og så løb chancen ud i sandet.

Kampen blev generelt mere begivenhedsrig, og Inter kastede i slutminutterne alt frem. Det var lige ved at give pote, da Lukaku med to minutter tilbage af den ordinære spilletid var en mirakelredning af Ederson fra at udligne.