Lyt til artiklen

Jesper 'Jobbe' Lindstrøm har bragende succes i tyske Eintracht Frankfurt – og han spås et stort VM og et kommende skifte til en endnu større klub.

Og den 22-årige landsholdsprofil har ikke glemt, hvem der har hjulpet ham frem i fodboldverdenen. Og derfor var han ikke længe om at sende sin tidligere cheftræner i Brøndby, Niels Frederiksen, en kærlig tanke, da denne forleden blev fyret på Vestegnen.

»Han spillede en rigtig vigtig rolle i min karriere. Hjalp mig meget og gav mig spilletid, og han er en af de trænere, der har gjort, at jeg er, hvor jeg er i dag. Jeg har også skrevet en sms til ham, for han er så sød at skrive til mig, når det går godt.«

»Jeg skrev, at jeg var ked af situationen, og at man ikke længere kunne komme forbi Brøndby og sige hej til ham, når man havde en fridag eller to. Og at jeg ønsker ham held og lykke i fremtiden,« fortalte Jobbe, da landsholdet torsdag inviterede pressen indenfor på spillerhotellet.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og der sker i det hele taget meget for tiden i Jesper Lindstrøms hjerteklub, hvor magten nu ligger i hænderne på en amerikansk investorgruppe.

En ambivalent følelse for landsholdsstjernen og Brøndby-fanen.

»Jeg har altid holdt med klubben. Det er ligesom mit hjem. Så det er svært at se på, at der bliver skiftet rundt så meget, som der gør. Men igen, jeg spiller fodbold for at spille fodbold. Ligesom alt det her i Qatar – jeg er her bare for at spille fodbold.«

»Så jeg er her ikke for at snakke om flerklubsejere, rettigheder og den slags ting. Selvom der er meget fokus på det. Man ser, at Alpha (Brøndby-fanfraktion, red.) er ude og reagere på det. Men det er også, når man ikke får de resultater, man vil have … så er det nemmere at snakke om alle mulige andre ting og skabe drama omkring det.«

»Jeg tror, at man skal begynde at koncentrere sig om det fodboldmæssige – at få pointene,« lød det fra Bundesliga-profilen.