Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Robert Lewandowski har et helt specielt forhold til Danmark, som han står over for lørdag aften. For han var engang ved at drukne på en ferie hos sin ’danske familie’.

Det kan være, du har mødt ham uden at vide det. Det kan være, du har set ham lege i strandkanten et sted i Danmark uden at tænke videre over det. Det ved man jo aldrig.

Men du ved helt sikkert, hvem han er, når du tænder for fjernsynet i aften for at se Danmark kæmpe mod Polen i VM-kvalifikationskampen i Warszawa.
Vi taler om Robert Lewandowski, Bayern München-stjernen, en af verdens skarpeste angribere og Polens største stjerne.

Og hvorfor har du så måske set ham i en strandkant i Danmark? For det er ikke første gang, at polakken stifter bekendtskab med Danmark. Verdensstjernen har nemlig en helt speciel forbindelse med Danmark, da flere medlemmer af hans familie bor i landet.

BT har været i kontakt med angriberens familie i Danmark, der fortæller, at de er meget stolte af Lewandowskis bedrifter, men de har ikke ønsket at deltage i denne artikel.

Hvis du som dansker nogensinde har haft en hed drøm om at se Robert Lewandowski hive den danske landsholdstrøje over hovedet, så har der faktisk været syn for sagen.

For det tætte forhold med Danmark betød i den polske landsholdsspillers barndom, at man tit kunne finde ham iklædt i en dansk landsholdstrøje. Her har angriberen gennem sin barndom sikret sig og iført sig op til flere danske trøjer, mens fodboldbegejstringen hos den polske stjerne voksede i en ung alder.

Ved en enkelt fastelavn hjemme i Polen iførte Robert Lewandowski sig den danske landsholdsdragt fra EM i 1992, da han mødte op udklædt som fodboldspiller (se billedet herunder)

Og faktisk er Lewandowskis forhold med Danmark så tæt, at han som barn ofte var på ferie i Danmark om sommeren. Og det er her, vi kommer tilbage til strandkanten. For det var engang ved at gå helt galt for den dengang kommende fodboldspiller.

Søsteren Milena måtte komme Robert til undsætning.

»Engang under en ferie i Danmark reddede hun hans liv. Det var Roberts første rejse til udlandet. Han legede med en bold og røg igen og igen under vandet. På det tidspunkt kunne han endnu ikke svømme. Milena hoppede hurtigt i vandet og reddede ham op,« fortæller Robert Lewandowskis mor, Iwona, i bogen ’Robert Lewandowski – Den virkelige historie’, der blev skrevet i 2013.

Søsteren husker også selv episoden i detaljer og fortæller, at hun og Robert den dag i dag kan grine af episoden fra den danske strandkant på trods af de alvorlige omstændigheder.

Robert Lewandowski i den polske landsholdstrøje.
Robert Lewandowski i den polske landsholdstrøje. Foto: Michael Dalder
Vis mere

»Han hoppede hele tiden efter bolden i vandet. Han hyggede sig med det, men han opdagede ikke, at det pludselig blev dybt. Han hoppede, og lige efter var han væk. Jeg tror, jeg var den eneste, der så det, så jeg reagerede hurtigt uden at tænke meget over det og hoppede i vandet. I dag griner vi af, at jeg reddede hans liv,« lyder det fra søsteren i bogen.

BT har forsøgt få en kommentar fra Lewandowski selv – via hans agent Cezary Kucharski – om sit forhold til Danmark, episoden i strandkanten og de danske landsholdstrøjer, men det er desværre ikke lykkedes.

Lørdag aften er det dog helt sikkert den polske landsholdstrøje, han endnu engang hiver over hovedet. Med en klar mission om at sænke Danmark og de danske VM-håb.

Polen-Danmark spilles lørdag aften kl. 20.45. Følg kampen live på BT.dk.

Andre læser også