Leon Andreasen blev søndag matchvinder, da Hannover 96 overraskende vandt 1-0 i FC Köln. Alligevel var danskeren ikke særlig stolt efter kampen, for han scorede målet med hånden.

Kampens dramatiske højdepunkt, da FC Köln mødte Hannover 96, fandt sted syv minutter før pausen. Udeholdets japaner, Hiroshi Kiyotake, slog en hjørnesparksbold ind i straffesparksfeltet, medspilleren Christian Schulz forlængede med hovedet, hvorefter den endte hos Leon Andreasen, der på kanten af off-side havde svært ved at få træf på bolden. Men danskeren gjorde sig bred og sendte bolden i mål med højre arm.

Og så brød protesterne ellers løs hos FC Köln.

Målmand Timo Horn havde hånden oppe med det samme for at fortælle, hvad der var galt. Dommer Bastian Dankert blev omringet af rasende spillere, der fik stor opbakning fra hjemmepublikummet.

Leon Andreasen selv løb ud mod bænken, og sagde noget til træner Michael Frontzecks øre. Tvivlede danskeren selv på målet? Og skulle han fortælle dommeren, hvordan tingene hang sammen? Men træner Michael Frontzeck dunkede Leon Andreasen i ryggen og sendte ham op mod egen banehalvdel. Det undertippede bundhold var klar til at tage imod gaven. Og dommer Dankert valgte at anerkende målet.

»Der var klart hånd på bolden. Jeg når kun at mærke, at der er et-eller-andet, der rammer mig på armen, men det hele går meget hurtigt,« sagde Leon Andreasen selv efter kampen ifølge tyske Bild.

Målet forpestede stemningen på banen, og anden halvleg blev afviklet i en ondskabsfuld atmosfære. Flere mål blev der ikke, men FC Kölns danske spiller, Frederik Sørensen, var efter kampen henne at fortælle sin landsmand, hvad han syntes om scoringen. Og målet fik ikke rosende omtale.

»Det var en heldig sejr. Ingen tvivl om den sag. Men vi skal ikke undskylde, og vi tager gerne de tre point med,« sagde Hannover 96-træner, Michael Frontzeck.

I Köln-lejren var bitterheden stor over, at holdet for første gang i 14 hjemmekampe måtte forlade banen som tabere.

»Jeg havde klart regnet med et fløjt fra dommeren. Vi bliver frarøvet et point på et ureglementeret mål. Det er der ikke to meninger om,« sagde målmand Timo Horn.

»Det er trist, at vi i dag havde en håndbolddommer til at dømme kampen,« lød det ironisk fra sportsdirektør Jörg Schmadtke.

For Hannover 96 betød sejren, at klubben for første gang siden tredje spillerunde er over nedrykningsstregen.