(BT i LEICESTER) Sir Alex Ferguson gik aldrig ud til en kamp uden tyggegummi i munden, og derhjemme så vi ikke Morten Olsen på sidelinjen uden en blok i hånden.

Sådan er det med vanens magt. Troen på, at ritualer gør en forskel. De små ting, der for hver sejr, for hvert mirakel, vokser sig større end overtro og bliver ufravigelige rutiner. Som eksempelvis målmanden, der skal hænge håndklædet lige imellem stolperne. Stjernespilleren, der skal gå sidst på banen.

I Leicester har manager Claudio Ranieri også sin ting. Før det ugentlige pressemøde går han rundt til alle journalisterne og giver dem hånden. Men i går var anderledes, og italieneren gik for første gang i denne sæson direkte på podiet, selv om det bestemt ikke var noget, der behagede ham.

»Jeg er ked af det. Jeg plejer at give jer alle sammen hånden, men jeg ville miste en time ved at gøre det i dag. Det er jo helt utroligt, hvor mange journalister der er her i dag. Hvorfor?« indledte Claudio Ranieri sit pressemøde på King Power Stadium.

Han kunne fra sin plads skue hen over et rum, hvor journalister fra lande som Japan, Spanien, Italien, Norge og naturligvis BT fra Danmark havde taget plads, og da midtbanespilleren Marc Albrighton ved et uheld kom til at gå forkert og afbrød pressemødet, var Ranieri ikke sen til at joke om hjælp.

»Marc, hvor skal du hen? Hjælp mig. Der er så mange hajer her,« forsøgte han sig uden held.

Claudio Ranieri, en venlig mand, der giver hånd til alle. For det meste.
Claudio Ranieri, en venlig mand, der giver hånd til alle. For det meste. Foto: Lee Smith
Vis mere

Held behøvede han dog heller ikke lige i går. Førerholdets manager er overskudsramt i øjeblikket, og alt bliver svaret med et smil. Og selv om han droppede et ritual, der har virket over al forventning i denne sæson og ikke hilste pænt på alle og enhver, nægtede han, at han tror på en højere mening med det.

»Jeg giver ikke hånd, fordi jeg er overtroisk. Det er jeg ikke. Det er kun, når det går godt, at man bliver kaldt for overtroisk. Når man så taber, er det managerens skyld. Der er ikke rigtig balance i tingene,« som han sagde.

Lige nu er der den balance, at Leicester er millimeter fra at tage sit første mesterskab nogensinde med syv point ned til Tottenham på andenpladsen og kun fem runder tilbage.

I et virvar af spørgsmål fra alt om pizza til spillerne, en statue af Ranieri efter sæsonen, og hvad det betød, at vicepræsidenten i går landede på træningsbanen med en helikopter, fik BT muligheden for at stille Claudio Ranieris sigtekorn mod sin danske keeper, Kasper Schmeichel.

Målmanden, der i øjeblikket topper Sky Sports’ liste over de seneste kampes bedste spillere, og ham, der samtidig ikke har lukket et eneste Premier League-mål ind i over fem kampe – eller præcis otte timer og 10 minutter.

»Otte timer og 10 minutter? Det vidste jeg ikke. Min fodboldfilosofi er at have en stærk forsvarslinje, men jeg vil have hele holdet til at forsvare, og det er sådan, man spiller fodbold i hele verden. Vi angriber sammen og forsvarer sammen, og hvis nogle ikke gør det på grund af træthed, må man skifte dem ud,« sagde Ranieri.

Med den form, du har set Kasper Schmeichel have, og alle de kåringer, han får som blandt andet årets spiller i Danmark og nummer et på SkySports liste over de bedste spillere, hvor ser du ham så blandt målmændene i Premier League?

»Hvis jeg skal sammenligne Kasper med de andre målmænd i Premier League, er han i mine øjne den bedste. Men jeg bryder mig ikke om at sammenligne mine spillere med andre. Jeg vil gerne matche mine spillere, tro mig. Men for mig er mine spillere de bedste,« svarede Claudio Ranieri på BTs spørgsmål.

Hvordan har du set ham udvikle sig i denne sæson?

»Jeg vil ikke sige udvikling, men jeg kendte også Kasper fra tidligere og vidste, at han er en meget, meget god målmand med en stor personlighed. Han er en stor leder fra sit mål og er god til at dirigere sine medspillere. Det er godt.«

Tror du, at han vil være hos jer i næste sæson?

»Hos os? Er der nogen, som vil købe ham? Så skal de godt nok betale meget for ham.«

Hvor meget?

»Det ved jeg ikke. 100 millioner (pund, red.)?«

Svaret fik BTs udsendte til at slå en latter op.

»Griner du?« spurgte Ranieri.

Ja!?

»Hvorfor ikke?« lød det fra Claudio Ranieri, inden han afsluttede pressemødet.

Og sådan er alt i Leicester gået fra at være en tro på, at noget større kan ske, til at det rent faktisk sker her og nu. De over 50 journalister grinede af Claudio Ranieris skud fra hoften af en pris for Kasper Schmeichel.

Omvendt regnede de færreste, inklusive den 64-årige Leicester-manager, før sæsonen med, at han så langt inde i sæsonen ikke ville kunne overskue at hilse personligt på alle deltagere til et ganske almindeligt pressemøde.

Det handler om tro. Og måske overtro.