Mandag skal Michael Laudrup til topmøde.

The Times havde luret den, men nu er det officielt. Den danske fodboldlegende Michael Laudrup samles med en række andre store navne i UEFAs hovedkvarter i Nyon, Schweiz.

Det er første møde for UEFAs såkaldte fodboldbestyrelse, der formelt blev sat i verden, da UEFAs bestemmende organ, eksekutivkomiteen, mødtes i Lissabon tidligere på måneden.

Forsamlingen kaldes uafhængig og skal rådgive om facetter som spillets regler, kampkalender, udvikling af ungdomsfodbolden og spillernes velbefindende.

På dagsordenen til mandag står der, at holdet blandt andet skal diskutere dommerlinjen – særligt omkring VAR, hånd på bolden og spillernes opførsel.

Bestyrelsen – med Laudrup – ser således ud: ​​​​​

José Mourinho, Portugal
Carlo Ancelotti, Italien
Zinedine Zidane, Frankrig
Paolo Maldini, Italien
Fabio Capello, Italien
Javier Zanetti, Argentina
Luís Figo, Portugal
Philipp Lahm, Tyskland
Ronald Koeman, Holland
Gareth Southgate, England
Rio Ferdinand, England
Michael Laudrup, Danmark
Rafael Benitez, Spanien
Roberto Martínez, Spanien
Predrag Mijatović, Montenegro
Jürgen Klinsmann, Tyskland
Rudi Völler, Tyskland
Petr Cech, Tjekkiet
Juan Mata, Spanien
Robbie Keane, Irland
Patrick Vieira, Frankrig
Henrik Larsson, Sverige
Eric Abidal, Frankrig
Gareth Bale, Wales

UEFA skriver, at bestyrelsesmedlemmerne er udvalgt på grund af deres outstanding præstationer og erfaringer på klubplan og i landsholdsregi. Der er dog ikke udvalgt en eneste kvinde, selvom UEFA ellers på det seneste bryster sig af at sætte mere fokus på kvindefodbolden.

Det er meningen, at disse skal ovenstående samles en gang om året, men de kan blive hidkaldt i særlige situationer, hvor deres ekspertise er påkrævet.