Det er vist ingen hemmelighed, at Peter Schmeichel var en kontant type i sin aktive karriere.

Flere spillere har oplevet den kompromisløse side af den danske målmand - og en af dem er Manchester United-legenden Gary Neville.

Som teenager blev Gary Neville rykket op på Uniteds førstehold, og her fandt højrebacken hurtigt ud af, at det ikke var nemt at overbevise Peter Schmeichel om, at han hørte til på det niveau.

Det fortæller Neville i 'The Football Show' på Sky Sports.

Gary Neville.
Gary Neville. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

»Den, der var hårdest ved mig, var Peter Schmeichel. Han var brutal over for mig i det første år eller to.«

»Schmeichel var konstant, hver eneste dag til træning, efter mig.«

»Han sagde til mig en dag, at han ikke mente, jeg var i stand til afløse Paul Parker (den daværende højreback, red.). Jeg var ikke i nærheden af at være så god som Parker.«

»Det var måske sandt, for Parker var en meget god forsvarsspiller,« siger Gary Neville, der i dag er fodboldekspert på tv.

Den unge Gary Neville havde en stor stjerne hos manager Sir Alex Ferguson, der så ham som det nye førstevalg på højre back.

Men det var altså ikke nok til at berolige Peter Schmeichel.

»Den bagkæde med Irwin, Bruce, Pallister og Parker havde spillet to eller tre år sammen og holdt buret rent. Jeg var den første spiller, som brød ind i den (firekæden, red.). Schmeichel så mig som en risiko, og jeg var en risiko på nogle måder,« siger Gary Neville og fortsætter:

»Jeg så det ikke som tough love på det tidspunkt, jeg så det som at være brutal, men det hærdede mig til sidst. Jeg indså, at holdet ville vinde.«

Gary Neville skulle dog med tiden ende med at vinde Schmeichels respekt og tillid, og sammen vandt de blandt andet Premier League tre gange, FA Cup’en to gange samt et enkelt Champions League-trofæ.