Lyt til artiklen

Han vidste godt, noget var helt galt.

Men Chris Kamara valgte ikke at sige noget til sin familie. I næsten et år skjulte den legendariske tv-ekspert, hvordan han havde det.

Og det har fået store konsekvenser, fortæller han til The Sun.

»Lægen fortalte, at hvis jeg havde henvendt mig de første to eller tre måneder og fået skjoldbruskkirtlen tjekket, havde jeg måske været okay,« siger den nu tidligere tv-kommentator og fortsætter:

»Men fordi jeg lod være, skete der en masse i kroppen. Min balance røg, musklerne blev svage – fordi jeg ikke sagde noget til nogen. Jeg føler, jeg har svigtet min kone og familie for at undlade at blive tjekket.«

I marts 2022 gav flere seere udtryk for bekymring efter at have set Chris Kamara på tv. Han talte langsomt, sløret og lød, som om han var fuld. Og Kamara selv fortalte, at det var rigtigt. Der var noget galt.

Han lider af apraksi. En sygdom, der har påvirket hans evne til at tale, og han mærkede allerede til det i 2020, men valgte ikke at sige noget til sin familie i første omgang.

»Jeg var dum og holdt det for mig selv – eller jeg prøvede i hvert fald. Derhjemme talte jeg i små bidder, og i stedet for at starte samtaler ville jeg kun være en lille del af dem og prøve at slippe af sted med kun at svare med enkelte ord,« fortæller den tidligere fodboldspiller.

Chris Kamara.
Chris Kamara. Foto: Vianney Le Caer
Vis mere

Men hans kone Anne blev for alvor bekymret efter at have set ham i et tv-program i december 2020, og hun sendte ham til lægen for at blive undersøgt.

Siden fik han diagnosen, men i første omgang blev han hos Sky Sports, selvom han lød helt anderledes, når han talte, og det var hårdt for ham, at den genkendelige stemme pludselig var væk.

I april i år kom det dog frem, at Chris Kamara ville stoppe på Sky Sports på grund af sin lidelse, som han stadig kæmper for at overvinde.

Han går hos en talespecialist, til hypnose og går hver uge i et særligt rum med oxygen, der skal bedre blodgennemstrømningen i kroppen.

Chris Kamara fortæller, at intet er garanteret, men at han allerede nu kan gå ned ad trappen selv, hvilket betyder, at balancen er på vej tilbage.