Der er ingen italienske hold med, når der fredag trækkes lod til kvartfinalerne i de europæiske klubturneringer i fodbold.

Det står klart, efter at Lazio torsdag aften røg ud af Europa Leagues ottendedelsfinaler med et brag.

Klubben fra Rom havde ellers et fornuftigt 1-1-resultat med fra udekampen mod Sparta Prag, men på hjemmebane gik det helt galt for Lazio, der tabte 0-3.

Tjekkerne afgjorde mere eller mindre sagerne med to mål inden for få minutter i kampens indledende fase.

Efter ti minutter bragte Sparta Prag-anfører Borek Dockal sit hold foran med et drønende skud, som efterlod Lazios målmand, Federico Marchetti, uden chance.

Få minutter senere øgede Ladislav Krejci føringen til 2-0, da han scorede med et listigt skud langs jorden.

Så skulle Lazio score tre gange for at gå videre, men det kom klubben aldrig i nærheden af.

I stedet kom Sparta Prag foran 3-0 kort før pausen, da Lukas Julis drejede et indlæg fra venstre side i mål.

I anden halvleg blev der ikke scoret, så Lazio røg ud med samlet 1-4.

I Champions League havde Italien både Roma og Juventus med i ottendedelsfinalerne, men de røg ud mod henholdsvis Real Madrid og Bayern München.

Mens italiensk fodbold må ærgre sig, så er det modsatte tilfældet i Spanien, der torsdag fik foreløbig to hold videre til kvartfinalerne i Europa League.

Villarreal spillede 0-0 ude mod tyske Bayer Leverkusen og går videre med samlet 2-0.

I det rent spanske opgør mellem Valencia og Athletic Bilbao var førstnævnte stærkest med en 2-1-sejr på hjemmebane torsdag, men det var ikke nok til at gå videre.

Athletic Bilbao er videre med samlet 2-2, fordi holdet formåede at score flest mål på udebane.