Efter knap 27 år i spidsen for Manchester United gik Sir Alex Ferguson ind til sin sidste hjemmekamp på Old Trafford søndag eftermiddag, hvor man slog Michael Laudrups Swansea 2-1.

Det var med våde øjne og et bævrende smil, at Sir Alex Ferguson bevægede sig ind på Old Trafford søndag eftermiddag. Et hav af røde flag, hundredevis af bannere og en kæmpe klapsalve ventede den skotske manager, der for sidste gang stod i spidsen for Manchester United på den hjemmebane, der i knap 27 år har været en garant for succes og sejre.

Netop en sejr blev også til mod Michael Laudrup og Swansea, der var dagens gæster. Festlighederne blev for alvor startet i slutningen af første halvleg, da Robin van Persie slog et hårdt frispark ind i feltet. Den havnede hos en Swansea-spiller, der med en dårlig clearing i stedet spillede Javier Hernández helt fri inde i det lille felt. Med en vanlig sikkerhed sendte den lille mexicaner bolden i rosen.

Kort efter pausen fik Michu udlignet, da han dukkede op på et indlæg og vippede kuglen i kassen via en teknisk flot scoring med ydersiden.

Midt i anden halvleg opstod der et brøl og ikke mindst en klapsalve, der nok stadig kan mærkes i flere af tilskuernes hænder dagene efter. Årsagen? Paul Scholes blev skiftet ud efter 19 års tro tjeneste i klubben og 717 kampe for førsteholdet, hvor han nåede at blive den spiller med tredjeflest kampe for holdet.

Længe lignede det en deler denne dag, men få minutter før dommer Jonathan Moss' slutfløjt havnede en bold efter en dødbold for Rio Ferdinands fødder, der smadrede den ind i mål til stor jubel. En perfekt afslutning på kampen. Og en perfekt afslutning for Sir Alex Ferguson.

- Tak til Manchester United. Ikke kun til direktionen, staben, spillerne og fansene, men til jer alle. Tak. I har været den mest fantastiske erfaring i mit liv, sagde Sir Alex Ferguson i sin tale til publikummet efter kampen og fortsatte:

- Jeg har haft muligheden for at træne nogle af de bedste spillere i landet. Alle de spillere, der står her i dag, har repræsenteret denne klubben på denne rette måde. De har vundet mesterskabet i overlegen stil. Flot klaret af spillerne.

- At jeg trækker mig tilbage betyder ikke, at mit liv med klubben stopper. Jeg får muligheden for at nyde at se dem i stedet for at lide med dem. Men hvis I tænker på scoringerne i de dødende minutter, alle vores comebacks, endda nederlagene, så er det alt en del af vores klub. Det har været en uvirkeligt rejse for os alle. Så mange tak for det.

Se billederne fra Fergusons afskedsfest på Old Trafford her.I sine knap 27 år i klubben har han hentet hele 38 titler til klubben. Heriblandt er 13 engelske mesterskaber blevet bragt til De røde djævles pokalskab, ligesom klubben under hans ledelse har kunne løfte Champions League-trofæet to gange, siden han blev ansat som manager tilbage i november 1986.

Ydermere har han - som den eneste - været med til at vinde FA Cuppen fem gange, ligesom han er den eneste manager i England, som nogensinde har vundet mesterskabet tre gange i træk med den samme klub.

Wigan i problemer

Wigan kunne lørdag fejre sejren i FA Cup'en, men med søndagens resultater i Premier League ligner de unægtelig et nedrykkerhold i Englands bedste fodboldrække. Grundet deres dårlige målscore skal de vinde deres to sidste kampe, hvor de møder Arsenal og Aston Villa.

Lykkes det for dem, kan de hente Sunderland, Aston Villa, Fulham og Southampton. I forvejen er Reading og Queens Park Rangers rykket ud af rækken.