Qatar skal i 2022 være vært for VM i fodbold. Beslutningen om at afholde slutrunden i en arabisk stat - i øvrigt for første gang nogensinde - har skabt stor debat grundet det umenneskelige sommerklima.

Det problem har arrangørerne tænkt sig at løse ved at installere klimaanlæg på de tolv stadions, der skal danne rammerne om slutrunden. Ni af disse bliver bygget specielt til slutrunden.

Michael Laudrup, der nu er cheftræner i den qatarske klub Lekhwiya, mener at de nye stadions er godt for slutrundeafviklingen.

- Jeg tror, at det kan fungere. Det vil være en positiv oplevelse, fordi det bliver billigere for fansene, der ikke behøver at rejse mellem kampene, som man så det i Rio, siger Michael Laudrup til det qatarske medie The Peninsula.

- Selv i Frankrig var folk nødt til at rejse fra Marseille til Paris til Lens, det koster både tid og penge. Det samme gælder spillerne, de kan blive i det samme område i den tid deres kampe varer, siger han til det Qatar baserede medie

Laudrup, der selv har været med til tre slutrunder - to som spiller og en som træner - mener, at det det tjener til alles bedste, at slutrunden afvikles på et mindre areal.  

- Som jeg husker de tre VM-slutrunder, jeg har været til, der spiller du en kamp, så tager du til lufthavnen og rejser I fire – fem timer, så er der den anden kamp, hvor det hele gentager sig, og så er du I en ny by igen. Her kan du opholde dig i den samme base hele perioden, det vil blive godt modtaget af både spillere og trænere, siger Michael Laudrup.

Danskeren fortæller videre til mediet, at han helt sikkert har tænkt sig at deltage ved slutrunden, hvad enten det bliver som tilskuer eller kommentator. Så måske vi kommer til at høre Michael Laudrup guide os igennem slutrunden på dansk tv.