Selv om man har base i Qatar, så kan man godt følge med i den danske 1. division.

Og det har han gjort, Michael Laudrup. Af flere årsager. Først og fremmest fordi hans søn, Andreas, for et lille års tid siden skrev kontrakt med netop AGF.

Den historie endte dog ikke lykkeligt. Andreas Laudrup måtte for kort tid siden indstille karrieren efter at have kæmpet mod en ledbetændelsessygdom, såkaldt reaktiv artrit, i tre år. En sygdom, der bedst kan beskrives som gigt.

»Gigt? Det er da ikke noget, man får som 21-årig, tænker man. Det er synd for ham, men han nåede da at spille et par kampe i træk i efteråret. Sådan noget er altid trist, når man kun er 24 år, men han skal leve mange år endnu, og det kan ikke nytte noget at samle skavanker til sig, bare for at spille fodbold,« siger Michael Laudrup, der har fulgt nøje med, på afstand, i både fremskridt og tilbageslag for sin yngste søn.

Nu er beslutningen om at stoppe så truffet, og det kan ikke være anderledes.

»Når det er ens helbred, der er på spil, så er det noget andet. Det er ikke bare noget, man træner væk. Først fandt vi ud af, at det er en gigtsygdom, men at det nok går væk. Så kom det tilbage, og det gør det normalt kun hos 15% af dem, der får diagnosen. Hos 1-2% bliver det kronisk, og det er der, han står nu. Er han i den ene eller anden gruppe ved vi ikke, men begge dele er sådan set slemt,« siger Michael Laudrup.

AGF formåede på trods af et svært efterår at vinde momentum efter vinterpausen, og der gik ikke mere end et par uger, før Lyngby var indhentet.

Noget, der krævede karakter fra både spillere og trænere, for det er ikke nemt at have et stempel som storklub, når man løber rundt i 1. division.

»AGF er jo en speciel historie i dansk fodbold. Med op- og nedture, specielt nedture de seneste år. Nu er de tilbage igen, og det var jo et must og et pres, som har været svært for Morten (Wieghorst, red.) og spillerne at leve med. Kun ét resultat tæller. For det er ikke nemt, når man kommer ned. Dem, du møder, de vil klappe til dig, slå det ’store’ hold. Heldigvis for AGF havde Lyngby en meget skidt start på foråret, og nu kommer så næste etape, som bliver svær på en anden måde,« siger Michael Laudrup, der mener, at hvis AGF skal få fodfæste i Superligaen, så bliver det vigtigt få fastslået, hvordan klubben opfatter sig selv.

»Jeg tror, at den næste udfordring bliver, hvordan man ser sig selv i de kommende sæsoner. Vil AGF se sig selv som oprykker, hvor det handler om at finde fodfæste i Superligaen, eller vil man sige ’så, nu er vi tilbage, det skal nok gå’. Det er det store spørgsmål.«

»Det er jo Danmarks tredjestørste klub, men man vinder ikke fodboldkampe, fordi man har en speciel trøje på. Man skal aldrig tage den position man har opnået for givet, bare fordi man hedder noget bestemt eller kommer fra en større by,« siger Laudrup.