Erling Haaland er inde i en svær periode.

I hvert fald efter den norske fodboldstjernes vilde standarder. 

Manchester City-angriberen har nemlig kun scoret to mål i de seneste ni kampe for storklubben, og derfor får han i øjeblikket virkelig med høvlen i den engelske presse.

Flere fodboldeksperter på Englands store tv-stationer mener dog, at kritikken af nordmanden er kørt op til noget, den reelt ikke er.

Foto: Peter Powell/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Men det er den danske legende Michael Laudrup dog ikke helt enig i. Det fortalte han i Viaplays Champions League-studie onsdag aften.

»Det er jo en debat. Det er ikke kun et par stykker, der mener det. Det er en generel debat i engelsk fodbold. Både blandt journalister og fans. Så man kan ikke sige, at det bare er, fordi der er fire, der har luftet deres holdning,« lød det fra den tidligere landsholdsspiller.

Michael Laudrup mener dog ikke, at Haalands mindre scoringskrise kun skyldes nordmandens eget niveau:

»Det handler ikke om at pege fingre, men den måde, Manchester City spiller på, giver ham ikke altid bolden på de rigtige tidspunkter. Nogle gange skal de spille ham hurtigere.«

Laudrups mangeårige landsholdsmakker Preben Elkjær var dog lidt hårdere i kritikken af den norske superstjerne.

»Han er ikke lige så skarp, som han var sidste sæson. Jeg synes, han er meget passiv. Slet ikke samme sult. Han er nødt til at score mål, for han laver ikke andet. Han er nødt til at steppe op,« sagde Elkjær i CL-studiet.

Erling Haaland måtte onsdag aften gå slukøret fra banen – uden at have scoret.

For her endte Manchester City med at ryge ud af Champions League-kvartfinalen efter nederlag til Real Madrid efter straffesparkskonkurrence.