Lyt til artiklen

Den danske fodboldlegende Michael Laudrup sørger over, at den mangeårige Brøndby-borgmester Kjeld Rasmussen døde lørdag. Han blev 91 år gammel.

'En stor personlighed er gået bort,' skriver Michael Laudrup i en mail til Ekstra Bladet.

Kjeld Rasmussen var, udover at være Danmarks længstsiddende borgmester med 39 år på posten i Brøndby, også fodboldklubbens første formand i 1971. Han blev siddende indtil 1972, hvor han gik af for ikke at være i en interessekonflikt med rollen som borgmester.

Pressemøde før Brøndbys kamp mod IFK Gøteborg i 2004. Fra højre Michael Laudrup, Per Bjerregaard og borgmester Kjeld Rasmussen.
Pressemøde før Brøndbys kamp mod IFK Gøteborg i 2004. Fra højre Michael Laudrup, Per Bjerregaard og borgmester Kjeld Rasmussen. Foto: Morten Juhl
Vis mere

Michael Laudrup husker Kjeld Rasmussen som en mand, der var med fra start, da Brøndbyøster og Brøndbyvester blev til Brøndbyernes IF i 1964. Men han husker ham også for en mand, som havde bred opbakning blandt indbyggerne i kommunen.

»Og det ikke kun af fodboldfolk, for ellers sidder man ikke næsten 40 år som borgmester. Så vi kan sige, at en af de gamle er gået bort. I såvel bogstavelig som overført betydning,« skriver Michael Laudrup.

Kjeld Rasmussen bliver hyldet på mandag i forbindelse med hjemmekampen mellem Brøndby og AaB. Her vil han inden kickoff blive mindet med 30 sekunders stilhed og 30 sekunders klapsalver. Hans nærmeste familie vil også være til stede på Brøndby Stadion.

Michael Laudrup stod i spidsen for Brøndby IF fra 2002-2006. Han nåede at føre klubben til to pokaltitler og et dansk mesterskab i 2005, der ikke er vundet igen siden.