De er lidt trætte af den danske arrogance i Irland. Eller i hvert fald den arrogance, som danskerne har fået lov at stå på mål for efter et par kommentarer fra Peter Schmeichel.

De faldt i oktober, da Danmark havde slået Schweiz 1-0, og Peter Schmeichel mødte schweizernes landsholdsmålmand efter kampen.

»Jeg har set Irland spille, og de er så dårlige,« lød det angiveligt fra Schmeichel senior.

Det blev overhørt af journalister og sendt en tur til Irland. De har ikke rigtig kunnet glemme det siden.

Den irske avis The Herald har talt med Thomas Gravesen og Brian Laudrup om Peter Schmeichels kommentarer.
Den irske avis The Herald har talt med Thomas Gravesen og Brian Laudrup om Peter Schmeichels kommentarer.
Vis mere

Derfor har det været det helt store tema i Dublin, at Danmark mangler respekt for Irland inden aftenens EM-kvalifikationsbrag.

Det har Åge Hareide allerede udtrykt sin manglende forståelse for, og den danske landstræner får opbakning til sin holdning af landsholdskoryfæerne Brian Laudrup og Thomas Gravesen.

»Åh, det er bare Peter, der er Peter,« siger Brian Laudrup i The Herald.

Og Thomas Gravesen er enig med Laudrup. Han forsikrer irerne om, at Peter Schmeichel altså trods sin store karriere endnu ikke kan karakteriseres som hele Danmarks befolkning.

Foto: ALESSANDRO DELLA VALLE
Vis mere

»Hvad Peter sagde, er ikke det samme, som hvad danskerne mener. Han kan tale for sig selv, men ikke for alle,« siger Gravesen og fortsætter.

»Peter siger bare ting for at blive hørt. Han kan lide at blive omtalt. Ingen her har den holdning til jeres hold. Ingen andre end Peter.«

Der er altså uenighed blandt de danske landsholdslegender, men de kan nok godt blive enige om en enkelt ting: at Danmark skal slå Irland i aften.

Det vil også betyde en billet til EM til sommer. Men uafgjort er altså også nok mod de irere, som er relativt trætte af at blive kaldt dårlige.