»Det er en lykke for os!«

Sådan lyder det fra organisationen Ombold, der har fået enorm fodboldkapacitet ind i sin bestyrelse.

Den danske fodboldlegende Michael Laudrup er nemlig tiltrådt bestyrelsen i organisationen, der med fodbolden som omdrejningspunkt forsøger at hjælpe socialt sårbare til en bedre tilværelse, oplyses det i en pressemeddelelse.

Blandt andet står Ombold for hjemløselandsholdet, hvor hjemløse danskere får oplevelser ud over det sædvanlige. I år venter et VM for hjemløse i Sydkoreas hovedstad Seoul.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

I Ombolds bestyrelse får Mister selskab af den fodboldglade erhvervskvinde Sasha Denham, der er partner i reklamebureauet CO/PLUS.

I samme ombæring træder Lykke Friis, Direktør for Tænketanken Europa, ud af bestyrelsen.

»Ombold er en mindre idrætsorganisation end DBU og DIF, men vi har et stort og betydende mandag for de af vores desværre alt for mange medmennesker, som er faret vild i tilværelsen og ikke passer ind i de almene idrætstilbud.«

»Det er en lykke for os, at en fodboldpersonlighed som Michael og en erhvervskvinde som Sasha stiller sig til rådighed for sammen med resten af Ombold at skabe et bedre, sundere og mere værdigt for flere udsatte danskere,« siger Ombolds formand Jonas Keiding Lindholm.

Ombold er på nuværende tidspunkt engageret i 25 kommuner landet over - og man håber i 2024 at nå 30 kommuner.

Derudover vil man i fremtiden også arrangere badminton, floorball samt gå- og løbeture for udsatte danskere. Det bliver i fire kommuner: København, Sønderborg, Holbæk og Aalborg.

Udover stjernedrys i bestyrelsen har Ombold flere kendte danskere som ambassadører.

Listen tæller blandt andre Martin Jørgensen, Stig Tøfting, Kasper Fisker og Kim Vilfort.