Michael Laudrup langer nu ud efter kritikerne - og i særdeleshed DBU-direktør Claus Bretton-Meyer - af hans nye Qatar-eventyr

Siden Laudrup i mandags blev præsenteret som ny cheftræner i Qatar-klubben Al-Rayyan, er kritikken væltet ned over det danske fodboldikon.

Holdningen hos flere meningsdannere er, at det langt fra klæder danskeren at vende tilbage til oliestaten, der er berygtet for sit afslappede syn på menneskerettigheder.

Senest er Information ude mod en verbal langefinger i Laudrups retning i lederen med titlen:

»Michael Laudrup var en stor spiller. Desværre lader det til, at han ikke er ret meget andet end det.«

Men nu svarer den danske fodboldtræner tilbage på kritikken.

»Hvorfor er det i orden, at dansk erhvervsliv er repræsenteret i Qatar, hvor mange danskere har job, men undertegnede må ikke,« skriver Michael Laudrup i en mail til BT og fortsætter:

»Har du ringet til Mærsk og alle de andre danske virksomheder og spurgt, hvorfor de er i Qatar?«

Informations leder blev i øvrigt delt på Twitter af DBUs administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, der også får en bredside med på vejen af Michael Laudrup.

»Hvad angår direktøren fra DBU, så er det da godt at høre, at han stadig er til stede, da det efterhånden er længe siden, man har hørt udtalelser fra hans side.«

»I starten af hans virke i unionen var han ellers meget aktiv med at udtale sig om alt og alle,« skriver Laudrup.

Den 52-årige danske fodboldpersonlighed har tidligere træner Qatar-klubben Lekhwiya, som han forlod i juni 2015.  Siden da er han blevet kædet sammen med klubber i store europæiske ligaer - samt det danske landshold - men Laudrup valgte altså at returnere til Qatar.

»Med hensyn til min trænerkarriere indtil nu, så er jeg stolt over - blandt andet - at være den eneste danske træner nogensinde som har trænet tre hold, Getafe, Mallorca og Swansea, i verdens to bedste ligaer - Premier League og La Liga.«