Michael Laudrup og Hristo Stoichkov - de har ikke glemt danskeren i Barcelona.
Michael Laudrup og Hristo Stoichkov - de har ikke glemt danskeren i Barcelona. Foto: PETER JUUL MADSEN

Michael Laudrup opnår en flot placering på en liste over bedste Barcelona-spillere gennem tiden. Men han er dog ikke højere ikke den nuværende defensive midtbane-spoiler Sergio Busquets og Laudrups egne jævnaldrende holdkammerater, Koeman, Stoichkov og Guardiola.

På en ny liste over Barcelona største spillere nogensinde, opnår danskeren en flot placering. Det er fodboldskribenten Ignasi Oliva, der har lavet listen for goal.com. Han baserer sine valg på fire parametre: Evner, stabilitet, eftermæle og hvor lang tid spillerne har spillet i Barcelona.

Medie: Laudrup tager et år mere i Qatar

På denne liste kommer Michael Laudrup ind på en 15. plads. Laudrup spillede i klubben fra 1989-1994, hvor han var en del af det legendariske ”Dream Team” sammen med blandt andre. Ronald Koeman, Josep Guardiola og Hristo Stoichkov. Han vandt i sin tid i klubben det spanske mesterskab fem gange. Ignasi Oliva giver følgende begrundelse for placeringen:

»Han var en mester i en-mod-en situationer, hvor den store dansker var i besiddelse af ekstraordinære visioner. Han var berømt for sine fantastiske kig-væk-afleveringer, blev opfattet som sin generations bedste assist-mager, og på Camp Nou var der et banner med teksten: »Nyd Laudrup«. Han endte med at tage til Real Madrid grundet uoverensstemmelser med trænerne.«

RB-PLUS Laudrup trængte til nyt sand mellem tæerne

Her er Goal-listen over de 20 Barcelona-legender:

1. Lionel Messi
2. Xavi Hernandez
3. Ladislao Kubala
4. Andres Iniesta
5. Pep Guardiola
6. Carles Puyol
7. Johan Cruyff
8. Ronald Koeman
9. José Samitier
10. Ronaldinho
11. Sergio Busquets
12. Migueli
13. Hristo Stoichkov
14. Cesar Rodriguez
15. Michael Laudrup
16. Luis Suárez (1954-1961)
17. Antoni Ramallets
18. Paulino Alcantara
19. Rivaldo
20. Victor Valdes

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.