Zlatan Ibrahimovic har endnu en gang stjålet overskrifter verden over.

Men denne gang er det primært for noget negativt.

For den 41-årige svenske superstjerne har nemlig skabt lidt af en mediestorm omkring sig selv, efter han tirsdag svarede på spørgsmål omkring VM-slutrunden i Qatar.

»Organisationen: 10 point. Oplevelsen: 10 point. Kampen (VM-finalen, red.), 10 point. Publikum: 10 point. Maden: 10 point. Rejsen: 10 point. Alt var 10 point,« lød det fra Zlatan på et pressemøde i den svenske landsholdslejr – helt uden at forholde sig til de manglende menneskerettigheder i det skandaleramte Qatar.

Foto: 10030 Jonas Ekströmer/TT
Vis mere

Noget, der efterfølgende har fået adskillige fodboldpersonligheder og medier op af stolen for at kritisere AC Milan-legenden.

Og nu stemmer B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge, sig da også i kø for at kritisere Zlatans opsigtsvækkende pressemøde.

»Jeg skal være ærlig. Det var svært ikke at klukke over scenariet. Verdensmanden Zlatan, der vender hjem til politisk über-korrekte Sverige og siger det stik modsatte af, hvad svenskerne gerne vil høre,« lyder det fra Lasse Vøge, inden han tilføjer:

»Men selvfølgelig er det da åndssvagt. Zlatan er i en position, hvor folk lytter, når han åbner munden, og så tager han intet ansvar. Tværtimod modarbejder han sagen om at få sat fokus på de dystre skyggesider af den sportswashing, der lige er fundet sted for øjnene af hele verden. Ligesom vores egen Nadia Nadim gjorde inden VM.«

»Det var ynkeligt, og det var Zlatans udtalelser også. Du er 41 år, makker. Den dér forkælede teenage-Rasmus-modsat-fase er ikke så cool, som du selv tror,« siger B.T.s sportskommentator.

Midt i al virakken, som superstjernens udtalelser har skabt, skal Sverige spille to vigtige EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Belgien og Aserbajdsjan.