Lene Christensen træner igen og bliver klar til VM, fastslår Lars Søndergaard. Nadia Nadim er meget tvivlsom.

Med under to måneder til Danmarks første kamp ved VM i Australien er der godt nyt om førstekeeper Lene Christensen.

23-årige Christensen har været ude med en længerevarende lægskade for sin klub Rosenborg samt i landsholdets fem kampe i 2023. Men landstræner Lars Søndergaard melder sin fortrukne sidste skanse klar til at jagte kampform inden VM.

- Lene har trænet med igen fra i sidste uge, og hun skal nok få nogle kampe for Rosenborg. Forhåbentlig får hun fire-fem kampe, og resten kan vi samle op i træning.

- Hun er klar igen og træder ind i vores trup op til kampen mod Spanien, siger Søndergaard med henvisning til VM-generalprøven på Gladsaxe Stadion 5. juli.

Den rutinerede angriber Nadia Nadim ser derimod ud til at misse VM.

Hun er således endnu ikke vendt tilbage på banen for amerikanske Racing Louisville, efter at hun i september pådrog sig en korsbåndsskade, få måneder efter hun var vendt tilbage fra en tilsvarende skade.

- Jeg udelukker ikke Nadia, men det er meget tvivlsomt, om hun bliver klar. Så skal det pludseligt gå meget hurtigt. Lige nu ser det ikke ud til, at hun kan nå tilbage og få kampe for sin klub, men jeg skal havde en snak med hende snarest, siger Søndergaard.

Danmarks anfører og angrebsstjerne, Pernille Harder, har misset meget af denne sæson med en skade, men er vendt tilbage og har den seneste måneds tid været i fremragende form for Chelsea.

Lørdag kan hun være med til at sikre Chelsea endnu et mesterskab til samlingen, inden hun som annonceret forlader klubben på en fri transfer.

- Jeg var derovre til de første par ligakampe, efter at hun vendte tilbage, og hun er jo nærmest blevet en bedre udgave af sig selv.

- Hun ser meget skarp ud, og jeg håber, at hun kan holde niveauet. Det vil altid være en forstærkning at få Pernille Harder med igen, uanset hvilket hold man er, siger Søndergaard.

Søndergaard udtager fredag 30. juni sin endelige VM-trup. Første gruppekamp er mod Kina i Perth 22. juli. Herefter venter England og Haiti i indledende gruppespil.

Allerede torsdag har landstræneren udtaget to trupper, der samles og træner i to forskellige perioder i juni. Her mangler dog spillere fra klubhold i Sverige, Norge og Spanien.

/ritzau/