De svenske landsholdsspillere Emil Forsberg og Victor Lindelöf har modtaget trusler på de sociale medier. Det har fået det svenske fodboldforbund til at kontakte politiet.

Det skriver flere svenske medier.

Victor Lindelöf har meldt afbud til den igangværende landsholdssamling på grund af personlige årsager, mens Emil Forsberg forlod den svenske landsholdslejr søndag på grund af en skade.

Nu viser det sig, at begge spillere har modtaget hadske beskeder og trusler på de sociale medier.

Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Derfor har det svenske fodboldforbund kontaktet politiet. Det forklarer Martin Fredman, der er sikkerhedschef i forbundet, til Fotbollskanalen.

»Vi er klar over, at spillerne har modtaget trusler og had og har det under kontrol. Vi har kontaktet politiet, og så må vi se efter samlingen, hvad der sker. Der er en plan for det,« siger Martin Fredman.

»Dette begyndte, da ’Vigge’ (Victor Lindelöf, red.) meldte afbud. Naturligvis følger vi op på trusler og krænkelser,« fortsætter Martin Fredman.

Det svenske landshold har tidligere oplevet en lignende sag, da Jimmy Durmaz havnede i en shitstorm på de sociale medier under VM i sommer.

Jimmy Durmaz modtog i den forbindelse både dødstrusler og blev udsat for racisme. Sagen endte med, at en 17-årig dreng blev idømt en bøde for at have tilsvinet og truet Durmaz.