Lyt til artiklen

Migrantarbejderne fik sig tirsdag aften oplevelse, som de sent vil glemme.

I Qatar blev nogle migrantarbejdere inviteret til at spille en lille kamp på små mål med de amerikanske stjerner Christian Pulisic, Tim Ream og Tyler Adams.

Bagefter kampen stillede migrantarbejderne op til holdfoto sammen med de amerikanske stjerner.

Du kan se videoklippet af kampen herunder.

Det hollandske fodboldlandshold mødes også med en gruppe af Qatars migrantarbejdere før VM, når de torsdag – fire dage før hollændernes åbningskamp mod Senegal – vil tale med omkring 20 migrantarbejdere om deres arbejdsforhold, og de får desuden lov til at deltage i hollændernes træning.

»Det bliver selvfølgelig en lidt opstillet situation, men det faktum, at vi er villige til at gøre dette, fortæller noget om det hollandske fodboldforbund og mit hold,« siger landstræner Louis van Gaal, der tidligere har kritiseret placeringen af VM i Qatar.

»Efter en time sammen med migranterne, så skifter fokus til kampen mod Senegal,« fortæller Louis van Gaal.

Flere menneskerettighedsorganisationer, deriblandt Amnesty International, har længe kritiseret forholdene for de migrantarbejdere, der har bygget de otte VM-stadioner og øvrig infrastruktur i Qatar.

Den engelske avis The Guardian har tidligere opgjort, at mindst 6500 migrantarbejdere har mistet livet i Qatar, siden landet i 2010 fik tildelt værtskabet af VM i fodbold.

Ud over Senegal er Holland havnet i gruppe med værtslandet Qatar og Ecuador ved VM, der begynder 20. november med åbningskampen mellem netop de to nationer.