Endelig.

Efter en lang og ond cyklus, hvor landsholdsstjernen Andreas Christensen har kæmpet og spillet sig igennem smerter i sæsonindledningen, så er Barcelona-profilen endelig i fulde omdrejninger igen, og kroppen er fri for skavanker.

Det fortæller forsvarskrumtappen, da han torsdag møder pressen i landsholdslejren efter en periode, hvor han to gange har fået mere og mindre tiltrængt hvile på bænken for Xavis Barcelona - i ligaen mod Mallorca og i Champions League mod FC Porto.

»Jeg har spillet otte ud af vores ti kampe, så på den måde er det okay. Det var en god mulighed for at få en pause, fordi jeg har været nødt til at spille med nogle småskader i starten, fordi andre var skadet.«

Foto: Miguel Angel Molina/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det var en god måde at få kroppen til at komme helt tilbage, men Champions League-kampen, den kan jeg ikke forklare. Den ville jeg gerne have spillet - ellers er jeg tilfreds,« siger Andreas Christensen.

To gange på bænken er altså én for meget for 'AC', der MEGET gerne ville have spillet Champions League-kampen mod FC Porto i sidste uge.

Men cheftræner Xavi valgte anderledes.

»Ja, jeg var frustreret. Det vil jeg altid være. Det var kun i ligaen mod Mallorca, at jeg tænkte, jeg havde brug for det (en pause, red.). Den var rar, for jeg løb og kompenserede og var inde i en ond cyklus.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Men jeg vil gerne spille, når jeg er fit, så det var frustrerende,« siger forsvareren.

Trods frustrationer har danskeren dog ikke spurgt om nogen forklaring fra cheftræner Xavi.

»Jeg er ikke et sted, hvor jeg skal spørge om det (endnu, red.). Jeg har været glad for spilletiden, for de har også valgt at spille mig, selv om jeg har haft ondt,« siger Christensen og forklarer, at det er mange forskellige skavanker, der har holdt ham ude af stand til at spille 90 minutter i flere kampe af sæsonenindledningen:

»Jeg havde lidt tilbagefald fra skaden, jeg fik mod Finland, og så løber jeg skævt og kompenserer, så det går ud over alt andet. Jeg føler mig allerede gammel,« siger den 27-årige fodboldstjerne med et smil.

På et skadesplaget Barcelona-hold nævnes forsvareren som en mulig ny midtbanespiller.

Og dén plads vil han faktisk gerne prøve sig af på.

»De har ikke spurgt mig endnu, men det kunne være meget sjovt, tænker jeg egentlig.«

»Jeg vil gerne prøve det et par gange og give det chancen og se, hvordan det er,« siger 'AC', der før har spillet midtbanepladsen på landsholdet.

I de kommende kampe mod Kasakhstan og San Marino holder Hjulmand dog formentlig 'AC' i bagkæden.