Sanne Troelsgaard glæder sig over, at der er en delaftale på plads mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, men undrer sig fortsat over DBUs håndtering af sagen.

Foran spillernes hotel Scandic i indre København svarede Sanne Troelsgaard på nogle af de spørgsmål, der naturligt nok hober sig op efter de mange dages tavshed, som der har været omkring kvindelandsholdet.

Hvorfor blev kampen mod Sverige ikke til noget?

»​DBU valgte at aflyse kampen. Vi kunne godt se, at tiden var ved at rinde ud onsdag, så onsdag aften sender vi et forslag til en delaftale i håb om, at kampen stadig kunne spilles. Men DBU går ret hurtigt ud og aflyser kampen onsdag aften før UEFAs deadline, og det er vi meget uforstående overfor.«

Hvad vil det betyde for jer, hvis I bliver diskvalificeret i VM-kvalifikationen som følge af aflysningen af kampen fredag aften?

»Det ville være fatalt. Lige nu tør jeg slet ikke tænke i de baner. Lige nu tænker jeg bare på, at jeg snart skal spille en landskamp og møde ind i landsholdslejren senere i dag (fredag, red.). Det kan jeg fokusere på nu. Men jeg er drønærgerlig, for vi har hele ugen håbet på, at den store aftale kunne komme på plads. Og da vi kunne se, at tiden var ved at rinde ud, sendte vi forslaget til en delaftale. At DBU så går ud og aflyser kampen inden UEFAs deadline, det er helt vanvittigt,« siger Sanne Troelsgaard.

I har stadig fuld tiltro til, at Spillerforeningen og Mads Øland kan tale jeres sag?

»Det har vi, ja. Vi har været med i hele forløbet, og jeg er rigtig træt af, at folk tror, vi er blevet taget som gidsler i det her. Vi har været med fra starten, og vi har været med til at tage de store beslutninger. Det har Mads Øland ikke gjort. Så vi er på ingen måde taget som gidsler i det her. Det er vores egen beslutning, og vi har fuldstændig tiltro til dem.«

Har I stået for stejlt på det krav om, at der skulle være en fuldstændig færdig aftale, før I kunne spille kampen?

»Vi har indtil det sidste håbet på at få den store aftale på plads. Der har været en måned til at forhandle aftalen, og vi står her i dag kun med en delaftale. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Men nu håber jeg, at der kan komme en stor aftale med UEFA og FIFPro som mæglere.«

BT.dk har spurgt Spillerforeningen om dokumentation på, at man fremsendte et tilbud om en delaftale allerede onsdag aften til DBU, men det har Spillerforeningen foreløbig ikke fremvist.

Spillerforeningen og DBU har længe forhandlet om en aftale, men uenighederne mundede til sidst ud i, at fredagens VM-kvalifikationskamp mod Sverige er blevet aflyst. Den nye delaftale gør dog, at kampen tirsdag i Kroatien kan blive afviklet som planlagt.

I denne artikel kan du læse DBU's svar på spillerkritikken.