Mens tilværelsen i Brentford går noget ned ad bakke netop nu, så går det helt anderledes på hjemmefronten for landsholdsstjernen Christian Nørgaard.

I august blev han og hustruen Josefine Barsøe forældre til parrets anden søn, og den familieforøgelse går som smurt.

Det fortæller Christian Nørgaard, da B.T. mandag spørger Brentford-anføreren ind til sit nye liv som far til to.

»Det er gået fantastisk! Vi har det virkelig godt, og han er ti gange nemmere end den første. Det virker til, at alle siger det, når de har fået nummer to.«

»Det er bare nemmere med den anden, så det går strålende på hjemmefronten,« siger Nørgaard med et stort smil.

Og selv om tilværelsen som professionel fodboldspiller med utallige rejser sjældent harmonerer helt perfekt med et liv som familiefar, så har Nørgaard ramt en balance, der tillader ham at præstere - både hjemme og i Brentford-trøjen.

»Det har det faktisk været nemt,« siger Nørgaard, der dog understreger, at det ikke bare er noget, man gør:

»Man skal også bare være meget bevidst omkring det. Man bliver nødt til virkelig at prioritere hvileperioderne og søvnen, så man ikke pludselig kommer i et underskud, man kan tabe på i forhold til fodbolden.«

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det føler jeg, at jeg kan,« siger den 29-årige midtbanespiller, der mandag mødte ind i landsholdslejren forud for kampene mod Kasakhstan og San Marino.

Mens Nørgaard har fundet balancen, så er det dog anderledes svært for ham og Brentford at finde balancen mellem gode præstationer og point på kontoen.

Efter landsholdskollegaerne fra Manchester Uniteds chok-comeback i weekenden, der vendte en Brentford-sejr på 1-0 til et nederlag på 1-2, er Brentford nummer 15 med kun syv point.

»Humøret er okay nu. Det er bedre end i går og i forgårs. Det var en hård omgang, synes jeg,« siger Nørgaard og fortæller:

»Det var lidt surrealistisk, ja. Man stod på Old Trafford og havde nærmest spillet en perfekt kamp, og fire minutter senere, havde man tabt. Det var lidt uforklarligt.«

»Det kunne være rart med nogle point, og jeg er lidt træt af at sige, vi spiller godt, men ikke får pointen. Det er dog den historie, vi fortæller os selv, for vi spiller til mere, end vi får lige i øjeblikket.«

»Vi er ramt i øjeblikket på både skader og nøglepositioner og på følelsen af, at vi går ud og vinder næste kamp. Den kommer nok først, når vi får de tre point,« siger Nørgaard, der dog ikke er nervøs:

»Vi skal nok få de point over en hel sæson. Der er kun spillet otte kampe. Lad os se, når der er spillet 20-25 kampe, hvor vi ligger og skal orientere os hen. Det er for tidligt nu.«

Nørgaard og Brentford præsterede strålende i sidste sæson, hvor det blev til en niendeplads i Premier League - dengang blev det til 59 point.