Ærgerligt og unødvendigt.

Sådan lyder det fra spillerne på det danske kvindelandshold, efter at DBU på grund af den igangværende lønkonflikt har besluttet at aflyse fredagens træningskamp mod Holland - som DBU meddelte tirsdag morgen.

»Vi er ærgerlige over, at DBU har truffet den beslutning. Det er bestemt ikke vores ønske. Og vi synes den beslutning er helt unødvendig,« siger Pernille Harder, som er landsholdsanfører og en del af Spillerrådet.

»Vi har glædet os så meget til at spille den revanchekamp. Og glædet os til at spille for vores fans, så vi er ærgerlige over den beslutning, DBU har truffet,« siger hun.

Der var ellers lagt op til et brag af træningskamp på et udsolgt Casa Arena i Horsens. Her skulle de to finalister fra sommerens EM-slutrunde igen mødes. Men nu bliver revanchen mod finalevinderne fra Holland ikke til noget.

DBU skrev tirsdag morgen følgende:

’Spillerforeningen har meddelt, at kvindelandsholdet ikke vil stille op til EM-revanche-kampen mod Holland uden en aftale efter deres krav. Derfor bliver kampen ikke spillet og alle billetkøbere får deres penge tilbage. DBU beklager situationen.'

Forhandlingerne mellem kvindelandsholdet og DBU er i de seneste dage eskaleret i negativ retning. Søndag strandede forhandlingerne mellem parterne, og mandag valgt spillerne at udeblive fra træningen i Horsens.

Tidligere tirsdag har BT kunnet afsløre, at forhandlingerne strandede på grund af uenighed om størrelsen af de månedlige stipendiater til landsholdsspillerne. DBU var ifølge BTs oplysninger parat til at hæve dem med samlet 800.000 over to år svarende til 48 procent, mens Spillerforeningen krævede seks mio. mere – eller en stigning på 342 procent over de to år.

»Der har været masser af tid til at finde en løsning, men DBU har ikke ønsket at forhandle siden søndag aften. Hele mandag er gået uden forhandlinger, selv om vi har stået klar. Og det næste vi hører fra dem, er en aflysning. Det virker helt uforståeligt,« siger Pernille Harder:

»Vi er selvfølgelig nødt til at have en aftale på plads for at kunne spille. Det er ikke rimeligt at indkalde os uden en aftale. Men vi mener også sagtens, at vi kunne have fundet en løsning. Derfor er det også beklageligt, at DBU ikke ønskede yderligere forhandlinger efter vores forhandlingsmøde søndag,« siger landsholdsanføreren, som har en stående invitation til DBU om at fortsætte forhandlingerne:

»Vi er fortsat klar til at forhandle døgnet rundt, så vi kan få en aftale på plads,« siger hun.

Den aflyste træningskamp er en kæmpe bet for landsholdet. På tirsdag i næste uge venter en vigtig VM-kvalifikationskamp mod Ungarn på udebane.

I DBU håber man stadig at finde en afklaring inden det går løs, så kvindelandsholdet kan stille op i stærkeste opstilling til den kamp.

»Dette er på alle måder en historisk trist situation. Vi håber fortsat, at vi kan stille et hold til VM-kvalifikationskampen og det vigtige arbejde med at skabe opbakning og dermed også flere indtægter til kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold,« siger Kim Hallberg fra DBU, elitechef i DBU.