Manchester United, Tottenham, Arsenal, Juventus, Inter… Og vi kunne blive ved.

Listen af klubber, som vil have Joachim Andersen bliver større og større for hver uge, der går, hvis man skal tro udenlandske medier. Og nu har også den måske vigtigste mand fået øjnene op for Sampdorias midterforsvarer.

Han hedder Åge Hareide og er landstræner for Danmark. Han tog Joachim Andersen med i truppen til kampen mod Kosovo og tirsdagens kvalbrag mod Schweiz.

»Det er det største, du kan som fodboldspiller. Det er bare en fornøjelse at være sammen med alle drengene. Det er også nogle spændende kampe. Det bliver min første kvalifikationskamp, så det glæder jeg mig til,« siger Joachim Andersen og fortæller om den første tur med landsholdet.

Kasper Dolberg og Joachim Andersen under det danske fodboldlandsholds træning på Kybun Park i St. Gallen i Schweiz, søndag den 24. marts 2019. Danmark møder Schweiz på udebane i EM kvalifikationen i Basel, tirsdag den 26. marts 2019.
Kasper Dolberg og Joachim Andersen under det danske fodboldlandsholds træning på Kybun Park i St. Gallen i Schweiz, søndag den 24. marts 2019. Danmark møder Schweiz på udebane i EM kvalifikationen i Basel, tirsdag den 26. marts 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det har været spændende og udfordrende. Man skal lige lære en masse nye mennesker at kende. Man kan godt være lidt nervøs til at starte med. Jeg tror, det er meget naturligt. Det er ligesom, hvis du kommer på en ny arbejdsplads.«

Joachim Andersen tog turen fra Twente og Holland til italienske Sampdoria i sommeren 2017. I denne sæson har han spillet sig op som et navn, der nævnes i forbindelse med de allerstørste klubber i Europa.

»I den her sæson har jeg spillet alle kampe, og jeg er blevet hypet lidt måske. Det er bare dejligt for mig, og jeg nyder egentlig bare at spille. Jeg spiller i en god klub, hvor jeg er glad for at være, og jeg har et godt liv uden for banen. Det hele kører bare,« siger Joachim Andersen og forholder sig til de mange rygter.

»Det er jo fodbold. Det er sådan, det er. Jeg spiller bare, og så er det positiv omtale for mig, at der bliver skrevet om en masse store klubber. Jeg kan ikke selv gøre meget ved det. Jeg skal gøre det så godt som muligt. Så må jeg tage stilling, hvis der kommer noget.«