Lyt til artiklen

Med fire måneder til, at det går løs ved VM i Qatar, har landsholdet nu styr på logistikken.

Efter et langt tilløb har DBU fundet det hotel, der skal udgøre basen for det danske landshold i jagten på VM-succes.

Og valget er faldet på det femstjernede Hotel Retaj Salwa, der er placeret lidt uden for centrum i Doha.

»Spillere, trænere og os i staben skal være sammen i forhåbentlig rigtig lang tid og ønsker at skabe gode rammer til at slappe af, hygge os og forberede os til de vigtige VM-kampe. Det får vi på Retaj Salwa, der har gode faciliteter og forhold. Hotellets træningsanlæg har høj standard og ligger blot 15 minutters kørsel væk.«

»Vi er meget tilfredse med den samlede pakke,« siger landsholdschef Christian Nørkjær i en pressemeddelelse.

Hotel Retaj byder på stort spa-område, to restauranter, en såkaldt 'Lazy River', udendørs tennisbane, kaffebar, motionscenter, en indendørs og en udendørs pool.

DBU oplyser, at man har brugt meget tid på at undersøge hotellet og hotellets leverandører i en såkaldt 'due diligence-proces med fokus på særligt arbejdstagerforhold'.

»Der har i årevis været relevant kritik af arbejdsforholdene op til VM i Qatar. I DBU har vi gennem mange måneder arbejdet på at sikre, at hotellet og leverandører lever op til regler og retningslinjer.«

»Vi har bl.a. fået indsigt i rapporterne fra tilsynsbesøg på hotellet og har kunnet gå i direkte dialog med både medarbejdere og ledelse om at følge op, når der har været udfordringer, og den model for due diligence bliver nu brugt af andre fodboldforbund,« siger DBU-direktør Jakob Jensen.