DBU er gået i charmeoffensiven for at få flere folk på stadion, og det kommer også til at involvere landsholdets spillere og trænere.

Fredag mødes den nye administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, og landstræner Morten Olsen, for blandt andet at diskutere, hvordan landsholdet kan komme til at spille en rolle i et nyt og åbent DBU.

- Jeg har allerede haft indledende samtaler med Morten Olsen, men først fredag har vi lejlighed til at tage den helt lange session. Vi skal lære hinanden at kende, og så skal vi i god ro og orden tale om, hvordan verden ser ud fra hvert vores perspektiv, siger Claus Bretton-Meyer.

Efter i årevis at have slæbt rundt på et støvet ry har Claus Bretton-Meyer gjort det klart, at der i hans optik skal mere åbenhed og mindre selvtilstrækkelighed til, hvis landsholdet og DBU skal vinde større popularitet.

Onsdag præsenterede unionen en ny fan- og billetstrategi (der dog blev sat i værk, før den nye direktør trådte til), og fredag kommer Claus Bretton-Meyer og Morten Olsen muligvis lidt nærmere på, hvordan og hvor meget landsholdsspillerne skal spille med i DBU's charmeoffensiv.

- Det er ikke fordi, vi skal til at lave dyneløfteri, og det er ikke fordi, fans eller presse skal til at sidde lårene af spillerne i omklædningsrummet. Spillerne skal ikke ud og prostituere sig selv. Men vi vil gerne spørge fansene, hvad de kunne tænke sig at se og høre fra os, og så skal vi forholde os til det. Jeg har udefra fornemmet, at Morten Olsen er positivt konstruktiv over for det, der er kommet, og jeg har kun oplevet det samme i de samtaler, vi har haft, efter jeg er trådt til, siger Claus Bretton-Meyer, der ikke ønsker at blive mere konkret i forhold til, hvad han og DBU's øvrige ledelse fremover ønsker fra landsholdet.

- Det vil jeg lade være op til fansene at komme med et udspil til, og så vil vi se på det. Derfor vil jeg heller ikke stille konkrete krav om det ene eller det andet til Morten. Et af mine mange mantraer er, at man skal gøre tro til viden. Jeg vil ikke være naiv og bede Morten være omstillingsparat til noget, vi ikke kender endnu, så nu skal vi først lære hinanden at kende, høre fansenes ønsker, og så kan vi derefter begynde at være mere konkrete, siger Claus Bretton-Meyer.