Lyt til artiklen

Hypen om det danske landshold topper i øjeblikket i uhørt grad.

DBU kunne før dagens pressemøde forud for Danmarks landskamp mod Frankrig fortælle, at der sad hele 72.000 enheder og ventede på at købe adgang til søndagens udsolgte opgør, da billetterne blev sat til salg.

Thomas Delaney anerkender, at landsholdets popularitet fik et nyk opad efter Christian Eriksens kollaps under den første EM-kamp mod Finland, men han bemærker også, at den øgede støtte var til at mærke allerede inden.

»Jeg tror, at det startede før EM. Da vi tog af sted til første kamp, havde vi tilskuere overalt på vejene ved hotellet, og vi kunne mærke opbakningen fra alle dele i Danmark. Jeg tror, at vi selvfølgelig fik et bredere publikum, efter hvad der skete med Christian, og hvordan vi håndterede det,« siger Thomas Delaney og tilføjer:

»Måske fik vi flere af de mennesker, der ikke er så interesserede i fodbold, til at sympatisere mere med os, og det gælder også internationalt,« siger han og kommer med flere årsager til danskernes øgede interesse i de bedste spillere i landet.

»Jeg tror, det skyldes hårdt arbejde og dedikation fra os, og så tror jeg, at corona-situationen også havde noget at gøre med det. Der var mange børn og unge, drenge og piger, som 'mistede' to år af deres ungdom, og som havde brug for at have noget at samles om,« lyder det fra Delaney, som fortsætter:

»Jeg er tæt på at sige, at jeg lige så gerne ville have oplevet det hele som fan i København, fordi det så ud til at være en utrolig oplevelse for hele landet.«

Billetsalget til søndagens kamp mod Frankrig var så meget under pres, at DBU kortvarigt måtte afbryde det. Det tog omkring tre timer, før der var røde lamper.