Pernille Harder og Christian Eriksen fortsætter i Hummel-tøj – og det er ikke det eneste, de to fodboldstjerner får tilfælles fremover.

DBU kan onsdag løfte sløret for en forlængelse med det store danske sportstøjbrand Hummel frem til sommeren 2032.

Der er tale om en historisk aftale for dansk landsholdsfodbold. For den sikrer, at bonusordningerne for kvinde- og herrelandsholdene sidestilles. Tidligere har kvindelandsholdet ligget langt under deres mandlige kollegaer på den front.

»Vi er særligt glade for, at Hummel med den nye aftale giver samme størrelse slutrundebonus til både kvinde- og herrelandsholdene.«

Foto: Kim Price/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er vigtigt for vores arbejde med fodbold for alle og et stærkt signal om, at ligestilling mellem køn er centralt – også i dansk fodbold,« siger DBU's administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Aftalen er ikke kun vigtig for landsholdene, der nu skal spille med Hummel-vinkler på skuldrene de næste otte år. Det er også en stor aftale for sportsbrandet, der i år kan fejre sin 100 års fødselsdag.

»I vores optik kan man ikke sige DBU uden at sige Hummel, og vi er utrolig glade for at kunne fortsætte det stærke samarbejde til glæde for hele fodbold-Danmark.«

»Forlængelsen understreger ikke kun vores engagement i sportens udvikling, men også vores fælles mål om at skabe et inkluderende fodboldfællesskab for alle,« udtaler Hummel-CEO Allan Vad Nielsen.

Aftalen omfatter, at Hummel leverer tøj til alle danske landshold – senior og ungdom – samt til fodboldskoler.