De danske landsholdsspillere havde lige fået én møgsag midlertidigt afklaret, da en anden landede tidligt søndag eftermiddag.

Her kunne B.T. fortælle, at Nicklas Bendtner er anmeldt og sigtet for vold mod en taxichauffør efter en bytur i København.

Taxichaufføren har brækket kæben, fortæller taxiselskabet Dantaxi.

Da nyheden om Bendtners voldssag breakede, sad landsholdsspillerne på deres hotel i Aarhus, hvor de ladede op til aftenens kamp mod Wales. Men den opladning blev afbrudt for en stund.

»Vi var på en måde chokerede. Ligesom alle andre, vil jeg tro. Det var meget kort, det blev nævnt, for der var nogle andre ting, vi skulle holde fokus på (kampen mod Wales, red.). Det har egentlig også gjort, at det er første gang, jeg har tænkt på det fra kampens slutning og til nu,« fortæller landsholdsanfører Simon Kjær til B.T.

»Men jeg skal selvfølgelig vide, hvad der er sket, og ikke gøre mig klog på noget, jeg ikke har nogen anelse om. Jeg håber på det bedste for Nik, men det danske landshold tager – som altid – afstand fra vold. Og så må vi se, hvad der kommer ud af den her sag,« fortsætter han.

Kjær og Bendtner har spillet sammen på landsholdet i næsten et årti. Men han havde søndag aften ikke talt med sin mangeårige landsholdskammerat.

Derfor slår landsholdets anfører koldt vand i blodet, indtil han ved mere om, hvad der skete natten til søndag i København.

Simon Kjær og Bendtner i 2014.
Simon Kjær og Bendtner i 2014. Foto: MARKO DJURICA
Vis mere

»Først og fremmest har jeg ikke de store kommentarer til det, for jeg har ingen anelse om, hvad der er sket. Men der er ingen tvivl om, at vi – ligesom alle andre – tager afstand fra vold. Jeg slår koldt vand i blodet, indtil jeg ved 100 procent, hvad der er sket. Jeg har ikke snakket med Nik (Nicklas Bendtner, red.), og jeg har ikke fået nogen information,« siger Kjær

»Så jeg skal ikke stå og dømme ham. Men selvfølgelig er det problematisk for Nik, og jeg er ked af det på hans vegne, hvad end der er sket. Men jeg vil i hvert fald gerne vide, hvad der er sket, inden jeg kommenterer på det,« slutter anføreren.

Åge Hareide sagde efter sejren over Wales, at Nicklas Bendtner ikke kan komme tilbage på det danske landshold, hvis sagen ender med en voldsdom.

Bendtner selv havde søndag aften endnu ikke kommenteret voldsanmeldelsen.